Setmanari d'informació local - 138 anys

Detenguts 164 migrants arribats en barca a les Balears

Els migrants interceptats després d'arribar a les costes de les Illes durant la passada nit ascendeixen a 164 persones, mentre que les barques ja són 11 les localitzades, segons han informat fonts de Delegació del Govern espanyol.

Segons ha apuntat, en les darreres hores efectius de la Guàrdia Civil han localitzat dues noves barques a Cala Santanyí i a Vallgornera (Llucmajor), a banda de les localitzades durant la nit.

Segons ha concretat, un vaixell de l'Armada Francesa ha salvat a la mitjanit quatre barques amb 55 ocupants a unes 60 milles al sud del Cap de ses Salines. Salvament Marítim s'ha mobilitzat amb la Salvamar Acrux, amb base a Puerto Portals, i el vaixell Marta Mata, amb base a Eivissa, i ha acudit al punt de rescat per a traslladar de matinada els migrants al port de Palma. També s'ha mobilitzat la Guàrdia Civil.

A més, un segon vaixell francès, una fragata, ha salvat tres barques en aquesta mateixa zona amb 40 ocupants i els ha traslladat també al port de Palma. Aquests 95 ocupants han arribat al port de Palma a primeres hores del matí, on s'ha desplegat la Guàrdia Civil, Policia Nacional, Creu Roja i Sanitat Exterior.

D'altra banda, a la mitjanit, la Guàrdia Civil del lloc de Formentera ha interceptat nou ocupants d'una barca, tots ells homes i d'origen algerià. Aquesta barca ha estat albirada quan arribava a terra, a la zona de la platja d'es Mitjorn i es Cupinà. Els migrants han estat traspassats a la Policia espanyola, a la Brigada d'Estrangeria.

Així mateix, la Guàrdia Civil ha localitzat també una barca a la zona de Cala Llombards, a Santanyí, amb cinc migrants. I a la Colònia de Sant Jordi els agents han interceptat altres nou ocupants, si bé, posteriorment, n'han trobat altres deu -quatre a Campos i sis a Santanyí-.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.