Setmanari d'informació local - 138 anys

Palma es convertirà en Ciutat 30 el mes d’octubre

El batle de Palma, José Hila, juntament amb el tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, ha explicat aquest dimarts que Palma serà Ciutat 30 el proper mes d’octubre.

Aquesta modificació de l’article 7 de l’ordenança de circulació, que fou aprovada inicialment al ple del mes de maig, i que redueix en 10 km/h la velocitat genèrica de circulació permesa per circular per Palma, que passa de 40 km/h a 30 km/h, s’aprovarà de forma definitiva al ple que se celebra aquest dijous.

Una vegada aprovada de forma definitiva s’haurà d’infomar al Govern i a Delegació del Govern espanyol i es tornarà a publicar al BOIB i entrarà en vigor.

Hila i Dalmau han detallat el canvi que suposarà per a la ciutat aquesta mesura. La xarxa viària de Palma està formada per un total de 2.700 carrers i, a partir del mes d’octubre, aquesta mesura s’aplicarà a uns 2.600, és a dir a un 90% del total de carrers de la ciutat.

El batle ha remarcat la «valentia» que suposa fer de Palma una Ciutat 30. «No és senzill canviar la concepció d'una ciutat com Palma, on el vehicle privat té un pes molt destacat. Fer-ho implica valentia, una valentia que es fa des del convenciment i la certesa que es vol aconseguir l'objectiu marcat: una ciutat més sostenible, més amable, on la ciutadania tengui més protagonisme», ha dit.

Es tracta d’una mesura que ja s’ha aplicat amb èxit a moltes altres ciutats com Barcelona, Bilbao, València, A Coruña o Alacant, i que segueix les recomanacions de la FEMP. Està demostrat, a més, que a les ciutats 30 augmenta la seguretat vial ja que el risc de mortalitat en un atropellament a 50 km/hora és vuit vegades menor si el vehicle circula a 30 km/hora (dades OMS).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.