Setmanari d'informació local - 138 anys

La UOB denuncia que Educació «traspassa als mestres la responsabilitat dels contagis»

La Unió Obrera Balear (UOB), sectorial d'Ensenyament, denuncia que Educació «pretén passar als mestres tutors de Primària la responsabilitat de decidir si hi ha hagut contacte estret entre alumnes», i que Salut «pressiona perquè descartin que n'hi ha hagut quan comuniquen els casos».

Si bé les mesures de prevenció del 3 de setembre publicades al BOIB defineixen com a contacte estret una distància menor de dos metres amb el cas confirmat i sense màscara, i entre sis i onze anys independentment de l’ús de la màscara, les cartes que s'acaben d'enviar als equips directius i famílies diuen que el contacte ha de ser de més de 15 minuts sense màscara i que «és el tutor de l’alumne, o la persona que designi el centre qui ha de decidir si l'ús de la màscara ha estat l'adequat».

Durant la jornada escolar els alumnes coincideixen als passadissos i al pati, on s'han de llevar la mascareta per berenar, i és impossible assegurar que no hi ha hagut contacte estret. Tot i així, Salut ha contestat a centres on s'han notificat positius que els tutors han de confirmar que no hi ha hagut contactes estrets, i que si no ho poden assegurar del tot pot ser motiu per denunciar el centre.

Aquestes darreres mesures són una nova improvisació de la Conselleria d'Educació, que pretén reduir l'estadística de grups en quarantena i les proves PCR, i una pressió inadmissible de Salut perquè els tutors carreguin amb la responsabilitat de decidir si hi ha hagut contacte estret o no.

UOB exigeix que es consideri contacte estret tot el grup en cas d'un positiu, que cessin immediatament les coaccions verbals dels representants de la Conselleria de Salut, i que s'estableixin mesures de conciliació per als pares de fills confinats a l'espera dels resultats de les proves. Així mateix, es referma en la convocatòria de la vaga de dimarts 29 de setembre, que serà una oportunitat perquè docents i famílies buidin els centres en protesta per la gestió nefasta de la Conselleria d'Educació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.