Setmanari d'informació local - 138 anys

UGT denuncia que els docents han de transportar capses amb el material higiènic per a prevenir la Covid-19

El sindicat UGT exigeix a la Conselleria que contracti un sistema de transport per a fer arribar el material de protecció per a la Covid-19 als docents. «Ens arriben denúncies de casos on els mateixos docents han de dur una vintena de capses, garrafes de 5 litres, EPIS amb el seu propi cotxe per a fer el repartiment als centres escolars. Aquesta situació pot agreujar casos de treballadors que tenen problemes a l’espatlla o a l’esquena, com l’escoliosis, hèrnies o d’altres problemes físics. S’ha d’evitar aquesta situació, ja que pot ser fatal per a la seva salut», han explicat.

A més, des d’UGT demanen que es tornin obrir els canals de contacte amb la Conselleria. Molts docents es queixen que el telèfon està col·lapsat davant la nova situació. «Entenem que els treballadors de la Conselleria estan saturats de feina i això repercuteix en un pitjor servei», han remarcat. Per tant demanen que puguin tenir més suport a nivell laboral per atendre els docents i la creació d’una centraleta telefònica.

Des del sindicat demanen EPIS, sistemes de protecció individual, i en aquest sentit
consideren imprescindible les màscares FFP2 i el gel hidroalcohòlic. En aquest sentit es
demana que es doti d’equips de protecció individual per a tot personal docent i no docent adscrit als centres. «Aquí s’han d’incloure màscares, guants o bates que haurien de donar-
se abans de l’inici de l’activitat. Pensam que l’ús de la màscara FFP2 haurà d’ampliar-se als docents que ara mateix no utilitzen aquesta màscara, com als cicles d’alumnes infantils i a l’alumnat amb necessitats especials», han destacat.

A més, UGT reclama que es facin adaptacions als llocs de feina per al personal sensible a la Covid-19 i que no es descarti el teletreball en aquests casos. «La màxima prioritat en aquest inici de curs 2020-2021 ha de ser la prevenció, evitar desigualtats socials i garantir al màxim la seguretat sanitària entre l’alumnat, familiars i personal docent i no docent adscrit als centres», han explicat des del sindicat.

Així, demanen que als centres hi hagi personal sanitari per a donar suport al personal docent en aquesta crisi causada per la Covid-19. UGT Ensenyament considera que l’increment de les mesures de seguretat que ha plantejat la Conselleria en aquest nou escenari són necessàries, però no són suficients per a garantir la presencialitat que es pretén, amb garanties de seguretat sanitària.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.