Setmanari d'informació local - 138 anys

Sancionen l'Ajuntament de Sineu per utilitzar animals vius a la festa del Cós 2019

La Direcció General d'Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural ha sancionat a l'Ajuntament de Sineu pel presumpte incompliment de la llei de protecció animal per l'ús d'animals vius -gall i conill- en la festa del Cós del passat 15 d'agost de 2019, segons ha informat aquest dimecres l'Associació Nacional per a la Protecció i el Benestar dels Animals (Anpba).

Aquesta entitat ha assenyalat que ha rebut un ofici del Govern amb el qual així li ho notifiquen i afegeixen que la quantia de la sanció és de 3.000 euros. Segons asseguren, l'Ajuntament ha reconegut els fets i ha efectuat el pagament voluntari de la sanció.

Els fets estan tipificats com a infracció molt greu, d'acord amb el que es disposa en els articles 4 i 46 de la Llei de Protecció dels Animals de les Balears.

Anpba ha opinat que es tracta d'una sanció de baixa quantia, encara que veu positiu que el Consistori hagi reconegut els fets. A més, indica que, en existir ja un precedent administratiu, «suposa una garantia que, després de la resolució del procediment, ha quedat definitivament eliminat l'ús d'animals vius en les cursis del Cós de Sineu».

D'altra banda, recorden que en el dret positiu europeu, els animals han adquirit l'estatus jurídic de «éssers sensibles», reconegut en els protocols annexos dels Tractats constitutius de la Unió Europea (UE) i que la seva utilització en esdeveniments de diversió és cada vegada més rebutjada per la societat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.