Setmanari d'informació local - 138 anys

Els treballadors de l'EMT ratifiquen de manera majoritària l'acord i desconvoquen la vaga

Els treballadors de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de Palma han ratificat de manera majoritària l'acord amb l'empresa i posen fi a la vaga indefinida als autobusos de Palma després de nou dies.

Segons ha explicat el portaveu del comitè de vaga, Andrés Rodríguez, un 90 per cent dels treballadors que han participat en la votació ho ha fet a favor de la signatura de l'acord tot i que, ha explicat el portaveu, ha votat la meitat de la plantilla ja que hi ha treballadors prestant servei i altres de baixa.

Rodríguez ha qualificat de «rotund» el suport dels treballadors (vuit han votat 'no' i dos ho han fet en blanc) i ho ha atribuït a la «bona feina» dels representants dels treballadors.

Aquest dimecres, els representants dels treballadors i el tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, han signat l'acord a les cotxeres de l'EMT.

En un comunicat, el comitè de vaga ha reivindicat que s'ha aconseguit «gairebé la totalitat del reivindicat», la devolució de les vacances gaudides forçosament, la fi de l'aplicació de la jornada irregular, la paralització de la inaplicació del Conveni i que sigui a través d'un àrbitre del Tamib qui decideixi i no l'empresa «de manera unilateral».

En l'acord figura també la restauració de les línies que estaven vigents abans de l'estat d'alarma, així com el compromís que la privatització de l'explotació del corredor de Cala Major no s'aplicarà en una altra zona de Palma.

El portaveu ha assegurat que l'acord és «molt bo» per als treballadors ja que s'han aconseguit 15 de les 16 reivindicacions i respecte a la darrera -referent a contractes sense concurs oposició-, ha afegit, s'ha aconseguit el compromís del batle de Palma, José Hila, per a la seva resolució.

En aquest sentit, Rodríguez ha assegurat que s'ha demostrat que el batle podia haver evitat la vaga i el perjudici per als ciutadans si hagués intervingut abans.

En tot cas, el portaveu ha assegurat que tot i la fi de la vaga el conflicte a l'EMT, provocat principalment pel gerent, Mateu Marcús, no pot acabar quan hi ha més de 200 demandes interposades.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.