Setmanari d'informació local - 138 anys

El màster de Professorat no serà un requisit per impartir classes mentre duri la pandèmia

Tenir el màster de Professorat de Secundària no serà necessari per a impartir classes, mentre duri la pandèmia. El Ministeri espanyol d'Educació i les comunitats han acordat eliminar, mentre duri la situació excepcional provocada pel coronavirus, el requisit del màster de Professorat que ara és necessari per accedir als instituts com a professor a instituts tant públics com privats d'ESO, Batxillerat i FP, així com escoles de música i arts escèniques, arts plàstiques i disseny i oficials d'idiomes.

Es tracta d'un títol que dura un o dos anys i va substituir en el seu moment al Certificat d'Aptitud Pedagògica (CAP). El pas s'ha donat a petició de les autonomies, part de les quals han manifestat, en el si de la Conferència Sectorial d'Educació celebrada aquest dijous, que no troben suficients professors per als seus plans de reforç i per a cobrir les baixes que es van produint en els centres educatius. «Han esgotat les seves llistes de substituts», ha resumit la ministra d'Educació, Isabel Celaá.

La ministra ha assenyalat que els professors que s'incorporin sense el màster sí que hauran de tenir la resta de capacitacions. Encara que no ha precisat més, entre els requisits generals figuren comptar amb una titulació universitària i, en bona part de les comunitats, acreditar determinats nivells d'idiomes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.