Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern obre una convocatòria de projectes culturals per a oferir-los als ajuntaments per al Dia de les Illes Balears

El Govern, a través de l’Institut d’Estudis Baleàrics, aposta per la reactivació del sector cultural en el marc del Dia de les Illes Balears 2021. El director general de Relacions Institucionals i amb el Parlament, Miquel Àngel Coll, i el director gerent de l'Institut d'Estudis Baleàrics, Mateu Malondra, han anunciat aquest divendres l’obertura d’una convocatòria de projectes culturals a la qual les entitats culturals, companyies teatrals, grups musicals o solistes es podran presentar a través de la pàgina web de l'organisme (www.iebalearics.org) durant vint dies hàbils des de la publicació. Una vegada tancat el termini i analitzats els projectes, l’IEB elaborarà un catàleg de propostes artístiques de les Illes Balears, que posarà a la disposició dels ajuntaments per a la seva contractació de cara a la celebració del Dia de les Illes Balears 2021. El Govern sufragarà el cost de les activitats, amb conceptes com el caixet dels artistes i el transport.

Aquest catàleg s’emmarca en un model de diada que serà descentralitzat i expandit. «Treballam en l'elaboració d'una programació d'actes culturals durant onze dies -del 25 de febrer al 7 de març- en el màxim nombre de municipis de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera», ha indicat Miquel Àngel Coll. El director general ha explicat que el plantejament és el d’una celebració «participativa i oberta, que doni a conèixer i fomenti la riquesa cultural de les Balears en tot el territori»,amb un model que «afavoreix un accés més fàcil a la cultura, al mateix temps que evita desplaçaments».

El nou model per al Dia de les Illes Balears 2021, d'acord amb la conjuntura actual, apostarà per formats més reduïts en espais i aforaments en diferents punts complint sempre amb les mesures de seguretat i sanitàries vigents en el moment de la celebració. A més, està pensat per a la reactivació del sector cultural a través de la contractació pública.

Els artistes interessats han de presentar les seves propostes mitjançant un formulari que recull informació dels seus espectacles, el qual estarà disponible a www.iebalearics.org. «Aquesta iniciativa ens permet continuar complint amb el pla de reactivació econòmica traçat des de la conselleria de Cultura per a afavorir al sector cultural mitjançant la contractació pública. D'aquesta manera, unim una celebració ja consolidada a la programació d'activitats a tot el territori amb artistes de les Balears», ha explicat Malondra.

A la convocatòria coordinada per l’IEB es poden presentar activitats relacionades amb les arts escèniques com teatre de text, teatre d'objectes o titelles, teatre físic, dansa contemporània, dansa clàssica, dansa espanyola, circ, performance i espectacles multidisciplinaris. De la mateixa manera, també està oberta a activitats de música clàssica, contemporània, rock, pop, jazz, músiques urbanes i músiques del món.

Les actuacions presentades a la borsa d'activitats poden anar dirigides tant a un públic adult com familiar, sempre que siguin una creació original de la companyia o el grup que la presenta.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.