Setmanari d'informació local - 138 anys

Pau Llonch impartirà tallers de rap contra la discriminació per a educadors

43357

L'exvocalista d'At Versaris, Pau Llonch, impartirà tres tallers per a aportar als educadors una eina creativa per a treballar a l'aula els discursos contra el racisme, la xenofòbia i el sexisme.

Un altre dels objectius dels tallers és la connexió de les habilitats en llengua catalana i literatura —rima, creativitat, expressió— amb la realitat social. El rap permet, així mateix, connectar el llenguatge amb la música, i aprofitar aquesta connexió per a fomentar la capacitat de reflexió i crítica davant situacions de discriminació. Els tallers tendran un doble vessant, teòric i pràctic. El ponent, Pau Llonch, és promotor dels projectes Versembrant, Escola de Rima, exposarà la seva experiència en centres de primària, secundària i adults, i aportarà també coneixements pràctics per als educadors.

En els tres tallers es donarà a conèixer el projecte realitzat a diferents centres educatius, i s'introduiran els continguts desenvolupats des de la pràctica en els tallers i cursos de rap.

  • Dijous, 8 d’octubre de 2020. «Llengua, escriptura poètica i rap» Horari: d'11 a 12.40 h. Destinataris: estudiants de l'assignatura Teoria del Folklore (Grau de Llengua i Literatura Catalanes) i estudiants interessants en la llengua i la literatura.
  • Dijous, 8 d’octubre de 2020. «Experiències de taller de rap per a la convivència a l'educació secundària». Horari: de 17 a 19 h. Destinataris: professors de Llengua i Literatura Catalanes a instituts d'educació secundària i altres professionals del món de l'educació.
  • Dilluns, 19 d’octubre de 2020. «Introduir el rap en l'educació infantil i primària: experiències i formació per a educadors». Horari: de 8 a 10 h. Destinataris: alumnes matriculats a l'assignatura Lectura i Escriptura Inicials.

Més informació i inscripcions aquí.

Sobre el ponent, Pau Llonch
Pau Llonch és exvocalista del grup de rap At Versaris, la primera banda que en aquest gènere empra la llengua catalana de manera normalitzada i habitual. Hi ha fet també de productor i guitarrista, així com de compositor. Ha col·laborat amb bandes com Answer, Katarrama Stuma, LOP o La Magna Método, i ha coproduït la banda sonora del documental BCN, Thematic Park i de la pel·lícula sobre gentrificació NO-RES.

En l'àmbit del periodisme crític, és columnista i corresponsal, al Vallès Occidental, del setmanari La Directa, i col·laborador del programa El Matí de Catalunya Radio. Fou confundador de la revista Ordint la Trama i membre dels Serveis Informatius Populars de Sabadell.

En el terreny polític i associatiu, ha estat militant de La Drecera, del Moviment Popular de Sabadell. És exportaveu i militant de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Sabadell i participa en el Seminari d'Economia Crítica Taifa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.