Setmanari d'informació local - 138 anys

El PSOE critica el «gir a la dreta» de l'Ajuntament de Felanitx

El PSIB-PSOE de Felanitx ha celebrat aquest cap de setmana la primera assemblea convocada per la Comissió Gestora de l'Agrupació. | PSIB-PSOE

El grup del PSIB-PSOE de Felanitx ha celebrat aquest cap de setmana la primera assemblea convocada per la Comissió Gestora de l'Agrupació, per analitzar la situació política actual després que el batle hagi tret els tres regidors del partit de l'equip de govern.

Un fet que el president de la Federació del PSIB-PSOE de Mallorca i membre de la Gestora local, Cosme Bonet, ha criticat, assegurant que «estam molt sorpresos per les declaracions que va fer el batle divendres, perquè semblava que primer pretenia decidir qui havia de ser el candidat del PSIB, però la realitat és que no ha estat capaç de gestionar l'equip de govern i les tensions que existien».

En aquest sentit, Bonet ha lamentat que el batle «no ha fet cap intent per resoldre la situació actual després que Joan Aznar decidís deixar el PSIB. I el pitjor és que no entén que els pactes es fan entre partits i no entre persones». De fet, el dirigent ha afegit que «les justificacions del batle no s'aguanten, hi ha altres àrees que no funcionen i tampoc ha reaccionat».

Per això, Bonet ha considerat que «l'única realitat certa que tenim davant és que Felanitx gira cap a la dreta, deixa un pacte progressista que havia funcionat des de l'any 2015 i ara gira cap a la dreta per decisió de Jaume Monserrat».

Una decisió que, segons el dirigent «només afavoreix el PP, qui a partir d'ara tendrà un poder de decisió inesperat dins Felanitx». En qualsevol cas, Bonet ha insistit en el fet que «nosaltres sempre estam disposats a parlar amb qui faci falta, però no hem tengut aquesta capacitat de diàleg per part del batle».

A partir d'ara, Bonet creu que «la decisió del batle l'obligarà a arribar a acords amb el PP, per la qual cosa confiam en el fet que el Bloc no es deixi endur per l'estratègia de la dreta i també faci saber al batle que una política d'esquerres no es pot fer amb el suport d'un trànsfuga i amb el suport del PP».

Finalment, Bonet ha recordat que «des de la Federació del PSIB-PSOE de Mallorca demanam a Joan Aznar que torni l'acta al partit, perquè els ciutadans van votar la candidatura socialista, no les persones, per la qual cosa el més èticament correcte seria dimitir de les seves funcions i retornar l'acta perquè un altre regidor pugui ocupar el seu lloc dins l'Ajuntament defensant les idees, el programa i el projecte del PSIB-PSOE de Felanitx».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.