Setmanari d'informació local - 138 anys

Pimeco: «La política de mobilitat de l'Ajuntament de Palma buida la ciutat»

43419

Les patronals del comerç Pimeco i Afedeco denuncien que les polítiques que està duent a terme l’Ajuntament de Palma en matèria de mobilitat han buidat Palma. Ambdues patronals demanen un Pla de Mobilitat «clar, fet amb seny i consensuat». Qualifiquen de «nefasta» la tasca de l’actual regidor de Mobilitat, Francesc Dalmau, a qui acusen de «no estar ajudant a sobreviure els comerciants, en un any complicadíssim per a ells, degut a la crisi de la Covid. Sembla que des de l’àrea de Mobilitat s’està fent tot el possible per a complicar que la gent vengui a Palma a comprar».

«La gestió del senyor Dalmau ha provocat una vaga a l'EMT; queixes dels ciutadans per apujar, com mai, el preu dels pàrquings i dels bitllets del bus; i també per haver eliminat o modificat rutes històriques d’autobús, com l’itinerari antic de la línia 2 que s’ha hagut de recuperar degut a les queixes del usuaris i de tots els grups de l’oposició», manté el president de Pimeco, Toni Fuster, qui afegeix que «des de les patronals demanam més sensibilitat amb les polítiques de mobilitat, en un dels moments més complicats de la història del comerç a la ciutat».

Ambdues patronals critiquen que, tal i com estan les coses, l’Ajuntament hagi invertit milers d’ euros en una campanya per a la promoció del petit comerç «totalment irreal», en què es mostren comerços oberts sense problemes, ubicats a carrers nets i amb comerciants contents. «La situació real no té res a veure amb el que l’Ajuntament ven amb aquesta campanya. Palma està buida com no ho havia estat mai, bruta i plena de grafittis. Una campanya que no expressa la realitat no té cap sentit. A vegades, millor no tudar els doblers i destinar-los a accions profitoses per als ciutadans; en lloc de gastar els doblers amb aquesta campanya s’haguessin pogut destinar a pàrquing per a la gent que ve a comprar a la ciutat», diu el president d’Afedeco, Antoni Gayà.

Aparcament gratuït per als qui compren a Palma

Pimeco i Afedeco han comparat l’afluència de consumidors als centres comercials de l’extraradi i al centre de la ciutat. Als centres comercials aparcar és gratis, a Palma cada dia més car i complicat. A les imatges podem veure com els pàrquings dels centres comercials estan plens i els carrers de Palma deserts. Les patronals consideren que haver de preocupar-se per l’aparcament serviria per animar les vendes a Palma en aquests complicats temps de pandèmia. Per això, demanen a l’Ajuntament hores d’aparcament gratuït per a les persones que comprin a la ciutat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.