Setmanari d'informació local - 138 anys

UGT denuncia que 7.500 docents de les Balears «no tenen garantida la realització de la PCR»

UGT ha tornat a reclamar aquest dilluns a la Conselleria d'Educació que faciliti al personal docent la realització de les proves PCR, després d'afirmar que 7.500 docents no les tenen garantides.

Segons ha advertit el sindicat aquest dilluns en una nota de premsa, el protocol d'actuació en els centres educatius només contempla les proves PCR als contactes estrets, considerant-se com a tal si dues persones docents o no han estat a menys de dos metres durant més de 15 minuts sense màscara.

Per tant, han destacat, si els docents i alumnes han de portar sempre les màscares no existeixen transmissions directes i no es fan PCR. UGT ha considerat que, d'aquesta manera, «no es poden conèixer realment les xifres i s'atribueix al col·lectiu docent la responsabilitat».

En aquesta línia, ha lamentat que 7.500 docents no tenen garantida la realització de PCR, el seguiment i la baixa, sol·licitant una millor coordinació amb Conselleria d'Educació i els responsables de Salut i Muface.

Més reclamacions del sindicat
Altres mesures sol·licitades pel sindicat davant de Covid-19 han estat que per al sector de l'ensenyament s'hauria d'anar «més alerta» amb els treballadors especialment sensibles i establir un protocol únic d'actuació. Al respecte, han opinat, es necessita l'adaptació dels llocs de treball per a aquest personal i que no es descarti el teletreball.

A més, des de la UGT han demanat que es tornin a obrir els canals de contacte amb la Conselleria, també presencialment, amb cita prèvia a totes les àrees, pel fet que molts docents es queixen que el telèfon està «col·lapsat».

Així mateix, des del sindicat han sol·licitat EPI i sistemes de protecció individual, considerant «imprescindible» les màscares FPP2 i el gel hidroalcohòlic, atès que «l'ús d'aquestes màscares haurà ampliar-se a docents de cicles d'infantil i d'alumnat amb necessitats especials».

També, han demanat la presència de personal sanitari en els centres i un banc digital o centre d'atenció telefònica perquè professors i alumnes puguin resoldre els seus dubtes sobre la Covid-19.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.