Setmanari d'informació local - 138 anys

'Bad Shades', 'Dead Eye Wolves', 'Salvatge Cor', 'Sofia' i 'Doctor Zhaska y la Banda Misterio', finalistes del Concurs Pop Rock 2020

Després de nou hores de música en directe aquest diumenge al Centre Musical Es Gremi, el jurat ha proclamat els finalistes del Concurs Pop Rock 2020. Així, passen a la final del concurs que se celebrarà el proper diumenge 4 d’octubre “Sofia” (per la categoria de música urbana), “Dead Eye Wolves” (metal-punk) i “Bad Shades” i “Salvatge Cor” (pop-rock). En relació a la darrera categoria, el jurat ha decidit passin a la final dos grups en lloc de només un com estava previst «vista la gran qualitat dels grups, la gran diversitat dins d’aquesta categoria i també del major nombre de participants».

«Ha estat una decisió difícil, qualsevol dels 21 semifinalistes que passaren ahir per Es Gremi era mereixedor d’actuar a la final», han volgut aclarir des del jurat. A més, el jurat, conformat per l’activista cultural Ana Espina, l’impulsor de l’associació Mallorca Nochentas, Juan Antonio Forés “Pinxo”, la cantant Mary Paxanga, la periodista Marta Terrassa i el membre de l’equip d’Es Gremi Xisco Vargas, ha volgut remarcar «el gran nivell del certamen d’enguany, on a més hi ha hagut una actitud exemplar per part de tots els participants, una edició que ha esdevingut una veritable mostra de la riquesa creativa i interpretativa dels músics de l’illa».

A aquests quatre grups elegits pel jurat se n’hi ha d’afegir un més triat pel públic a través de la plataforma Tu Fas Palma, “Doctor Zhaska y la Banda Misterio”, amb 393 vots d’un total de 4.036 vots emesos (1.303 per a la categoria de música urbana, 1.108 per a la de metal-punk i 1.625 per a la de pop-rock), per la qual cosa el 4 d’octubre a les 18.00h actuaran a Es Gremi un total de 5 grups finalistes.

D’altra banda, cal recordar que la final es podrà seguir igualment a través de l’app Es Gremi Live Streaming i que qualsevol dels 21 grups semifinalistes podrà optar als diferents premis accesit que han atorgat diferents representants del sector musical, com ara bé el premi a la millor cançó en català per part d’Enderrock, un seguiment especial a un dels grups per part de MondoSonoro, una actuació al festival Heavy Balear Fest, un premi d’un local d’assaig durant 6 mesos al millor grup amb més components femenines o l’edició d’un senzill en vinil per part d’Espora Records, entre d’altres.

Pel que fa als finalistes, el primer premi està valorat en 3.000 euros i una actuació a Fira B, el segon en 2.000 euros i el tercer en 1.000 euros, acompanyats tots ells d’una actuació a les festes de Sant Sebastià de 2021.



Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.