Setmanari d'informació local - 138 anys

Oberta la convocatòria per a set places de bomber conductor de l'Ajuntament de Palma

03/04/2019 Foto de recurs dels Bombers de Palma POLITICA ESPAÃ'A EUROPA ISLAS BALEARES

El Boletín Oficial del Estado (BOE) ha publicat aquest dilluns la convocatòria per al procés selectiu de set places de bomber conductor de l'Ajuntament de Palma.

Segons ha informat el Consistori aquest dilluns, el BOE ha publicat aquesta jornada la convocatòria de set places de bomber conductor, que s'han convocat com a categoria C1, en el marc de la reclassificació de llocs (de C2 a C1) que s'està iniciant en el Cos de Bombers. A més de les set places convocades, ha afegit, les bases permeten la creació d'un borsí per a nomenaments interins.

Sobre aquest tema, el regidor d'Hisenda, Innovació i Funció Pública, Adrián García, ha explicat que «aquesta convocatòria inicia un procés selectiu mitjançant concurs oposició de torn lliure», afegint que «tal com s'indica en el BOE, les persones interessades a accedir a la plantilla de Bombers de Palma poden presentar les seves sol·licituds en un termini de vint dies naturals a partir d'aquest dimarts».

Les instàncies es poden trobar en les Oficines d'Atenció a la Ciutadania de Cort. Així mateix, l'imprès podrà obtenir-se a través d'Internet, en www.palma.cat, en l'apartat d'Oferta Pública de Treball, subapartat Ajuntament de Palma.

Per part seva, la regidora de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament, Joana Maria Adrover, ha assegurat que «aquesta és una passa més de la roda que s'està posant en marxa des de la Regidoria en la incorporació de recursos humans en el cos de bombers».

«Aquestes set places se sumen a les dotze que estan a punt d'acabar tot el procés selectiu i de formació, i es complementen amb les nombroses accions que s'estan impulsant per a dotar en el Cos de Bombers dels recursos materials necessaris», ha afegit.

Amb tot, des de Cort han avançat que publicaran en les xarxes socials un vídeo per a animar a les persones interessades a presentar la seva sol·licitud i a les dones a veure aquest lloc de treball com una sortida professional, davant la baixa presència de dones en el cos.

Requisits dels aspirants i proves selectives

Pel que fa als requisits dels aspirants, tal com s'indica en les bases específiques que regulen aquesta convocatòria, publicades en el Butlletí Oficial de Balears (BOIB) del passat 12 de setembre, hauran de tenir compliments 16 anys, estar en possessió del títol de batxiller o equivalent i del permís de conduir classe C, acreditar el coneixement de nivell B2 de català mitjançant un certificat expedit pel EBAP, o bé per títols, diplomes i certificats homologats.

A més, segons les mateixes bases, hauran de tenir les capacitats i aptituds físiques i psíquiques que siguin necessàries per a l'exercici de les funcions corresponents.

Proves selectives

Així mateix, sobre el procés selectiu del concurs oposició, l'Ajuntament de Palma ha donat a conèixer que consta d'un conjunt d'exercicis, tots obligatoris i eliminatoris.

D'aquesta manera en una primera fase teòrica hi ha un exercici de coneixements específics (amb 80 preguntes tipus test) i un altre de coneixements generals (50 preguntes tipus test).

Seguidament, el tercer exercici de la prova inclou un conjunt de set proves físiques, de diferents característiques; el quart exercici consisteix en una prova pràctica de coneixement i maneig d'eines; el cinquè exercici és una prova de fòbies (altures, claustrofòbia, equilibri)-- i el sisè exercici és una prova psicotècnica i de personalitat.

Una vegada superats aquests exercicis i un reconeixement mèdic, les persones que hagin obtengut millor puntuació seran nomenades com a personal funcionari en pràctiques i realitzaran un curs selectiu teòric pràctic de formació professional, amb una durada de 660 hores. Aquest curs és el setè exercici del procés selectiu.

Finalment, una vegada aprovats tots els exercicis i el curs formatiu, seran nomenats funcionaris de carrera els set aspirants amb major puntuació final.

Les persones aspirants que no hagin tret plaça com a personal funcionari de carrera, però superin tots els exercicis, setè inclòs, podrà ser nomenats com a personal funcionari interí.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.