Setmanari d'informació local - 138 anys

L’OCB organitza 'Sal i pebre coent', lectura dramatitzada de l’obra de Josep Melià

L’Auditori d’Alcúdia ha acollit aquest dimarts la presentació de l’acte en homenatge a Josep Melià, que es farà aquest proper cap de setmana a l’Auditori d’Alcúdia.

Han assistit a la roda de premsa tant la batlessa, Bàrbara Rebassa, el president de l’Obra Cultural Balear, Josep de Luis, el president de la delegació de l’OCB a Alcúdia, Antoni Viver, Francesca Palou, responsable de la dramatúrgia i directora de la lectura dramatitzada, així com també altres persones vinculades a l’OCB i com regidors del consistori alcudienc.

Aquest proper cap de setmana l’OCB ha organitzat, amb el patrocini de l’Ajuntament d’Alcúdia, l’acte 'Sal i pebre coent', una espipellada de l’obra literària de Josep Melià, lectura dramatitzada a càrrec de TeatrEROS, dramatúrgia i direcció de Francesca Palou, amb Antònia Comas, Adela Mira i Biel Ramon.

A la roda de premsa, el president de l’OCB d’Alcúdia, Antoni Viver, ha fet la presentació d’aquesta lectura dramatizada eexpressant que estan «molt contents» des de l’entitat.
Francesca Palou ha explicat que l’any passat a través del membre de l’Obra l’exbatle Miquel Ferrer els proposà a Teatreros fer una dramatúrgia de l’obra de Melià. I es posaren a llegir 'Pluges de sal', i d’aquí ve el títol de la lectura dramatitzada 'Sal i pebre coent'.

Aquesta lectura dramatitzada de dissabte tendrà tres parts: les dues primeres parts formen part de 'Pluges de sal' i la tercera part pertany a 'Monòleg d’un picador'. La directora ha posat de relleu que l’obra de Melià consta d'una «gran riquesa de terminologia i gran domini lingüístic».

El president de l’Obra Cultural Balear, Josep de Luis, ha expressat que des de l’Obra estan «molt contents de poder fer un acte dedicat a Josep Melià perquè fa 20 anys que va morir i així donar a conèixer aquest personatge que era tan prolífic, i tal vegada la branca més coneguda sigui el seu vessant polític, però també destacà amb altres vessants, com el periodisme i l’advocacia». Ha agraït el suport de l’Ajuntament per acollir a l’Auditori aquest homenatge.

La batlessa d’Alcúdia, Bàrbara Rebassa, ha expressat «la importància de la figura de Josep Melià Pericàs, una de les més rellevants del mallorquinisme del segle XX, amb tots els seus aspectes, la tasca polifacètica», i ha recordat una anècdota de quan ella donava classes als seus fills i l’escrit que va veure a casa seva signat per Rafael Alberti. També la batlessa ha expressat que encara que Melià va néixer a Artà, a Alcúdia se’l senten seu.

També Bàrbara Rebassa ha expressat que quan varen proposar aquesta lectura ho trobaren «molt bona idea», i ha destacat que l’escritptor sempre va defensar la llengua i que se li ha reconegut la seva tasca amb premis i distincions. També ha destacat la batlessa que considera important que Alcúdia pugui acollir aquest homenatge a Josep Melià Pericàs.

La lectura dramatitzada s’estrena a Alcúdia aquest dissabte 3 d’octubre a l’Auditori. I s’estudien des de l’Obra Cultural Balear altres propostes de posada en escena a municipis com Pollença i Manacor, entre d’altres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.