Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS critica que es traslladi a la resta de l'Estat espanyol «la irresponsabilitat» de Madrid

El coordinador de MÉS per Mallorca Antoni Noguera ha criticat aquest dimecres l'acord assolit entre el Govern espanyol i la Comunitat de Madrid per traslladar al conjunt de l'Estat un criteri sanitari «uniforme i únic» per combatre l'expansió de la COVID-19.

Segons Noguera la presidenta madrilenya «ha contagiat al govern de Sánchez la seva irresponsabilitat». En aquest context Noguera ha rebutjat una decisió que, segons ha assenyalat en roda de premsa, «multiplica la irresponsabilitat de Díaz Ayuso vulnerant l'autonomia competencial del Govern de les illes Balears». En aquest context ha comparat la gestió sanitària feta a les Balears amb la realitzada a la capital. «Aquí hem fet les coses bé i ara no podem pagar la irresponsabilitat d'altres», ha emfatitzat.

En aquest mateix sentit, la portaveu adjunta de la formació, i regidora a l'Ajuntament de Palma (una de les ciutats que podrien veure's afectades per les restriccions pactades unilateralment), ha estat molt dura acusant el president espanyol de contradir els mateixos criteris defensats fins ara pel Ministeri de Sanitat. «Aquest acord és inacceptable». Segons Truyol «l'actitud irresponsable de les autoritats de Madrid no pot ara traslladar-se a la resta de territoris».

D'acord amb Truyol, implementar unes mesures i criteris homogenis contradiu la lògica i les recomanacions mèdiques, ja que «les variables geogràfiques i les dinàmiques urbanes no són les mateixes i per tant les mesures no poden ser les mateixes».

Amb tot, Truyol ha exigit contundència al Govern de les Illes Balears per plantar-se davant aquest acord unilateral que «només fa que incrementar la crispació social. Ayuso ha aconseguit esquitxar la seva mala gestió a la resta de comunitats». De fet, l'acord preveu que en els municipis de més de 100.000 habitants de tot l'Estat s'estableixi un criteri homogeni per aplicar restriccions tant a la Comunitat de Madrid com a la resta d'Espanya.

La proposta, però, ha de ser aprovada de manera definitiva a la reunió del Consell Interterritorial de Salut previst per a aquest dimecres. En aquesta reunió, és on MÉS vol que el Govern es planti. De fet, els dos consellers de la formació ja han traslladat a l'executiu el seu desacord.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.