Setmanari d'informació local - 138 anys

CCOO exigeix l'equiparació de drets dels docents interins als fixos

43561

La Federació d'Ensenyament de CCOO ha exigit l'equiparació de drets dels docents interins als fixos. En un comunicat, el sindicat ha assenyalat, aquest divendres, que des de fa anys treballen perquè els docents funcionaris interins tenguin els mateixos drets que els funcionaris de carrera.

Així, CCOO ha explicat que tot i que per motius de contracte i pel propi Estat Bàsic de l'Empleat Públic no tots els docents gaudeixen exactament els mateixos drets, sí que hi ha aspectes que es poden millorar i la llei així ho permet.

Per exemple, en l'actualitat, els docents interins no tenen accés a dies d'assumptes propis sense retribució. El sindicat ha subratllat que aquest dret ja es gaudeix en altres comunitats autònomes com Aragó, Cantàbria, La Rioja i Múrcia.

Per aquest motiu, CCOO ha demanat, a la Mesa Sectorial d'Ensenyament, a la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca que revisi «aquesta situació injusta que genera un greuge comparatiu».

«No hi ha cap motiu objectiu per denegar aquest dret, i a més dificulta innecessàriament la conciliació de la vida laboral i personal del col·lectiu docent interí», ha matisat, alhora que CCOO ha insistit que aquesta conciliació «es fa més necessària que mai pels moments extraordinaris en què vivim».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.