Setmanari d'informació local - 138 anys

Confirmen un brot en un col·legi de Mallorca amb un docent i dos alumnes positius

El Servei d'Epidemiologia ha confirmat aquest dimecres un brot en un centre educatiu de Mallorca que afectaria un docent i dos alumnes que haurien donat positiu per coronavirus després de presentar símptomes.

Així ho han assenyalat aquest dimecres la directora general de Salut Pública, Maria Antònia Font, i el portaveu del Comitè de Seguiment de Malalties Infeccioses, Javier Arranz, en una roda de premsa per a actualitzar les dades d'afectació de la pandèmia a les Balears.

Després de detectar un cas positiu d'una persona mostrava símptomes, es va realitzar un cribratge a tota l'«aula bombolla» que va donar dos positius més. Així, seguint el protocol habitual, la resta de la classe -18 contactes- romandran deu dies en vigilància.

Font no ha detallat el nombre de brots detectats fins al moment en centres educatius de les Illes tot i que ha assegurat que en la majoria de casos s'ha tractat de pocs casos. Segons ha afegit, en centres escolars, el major brot es va produir perquè dos germans que van a dues classes diferents van donar positiu.

D'altra banda, segons ha apuntat Arranz, en la darrera setmana s'han detectat 16 nous brots (la setmana passada se'n varen detectar 14) que inclouen els cinc detectats en residències de gent gran pel que ha assenyalat que la tendència de brots va a la baixa a nivell comunitari.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.