Setmanari d'informació local - 138 anys

Felip VI visita Barcelona: protestes al carrer i els tres darrers presidents de la Generalitat denuncien la repressió des de Perpinyà

Pla obert d'un tram de la cadena humana contra Felip VI al passeig d'Isabel II a Barcelona el 9/10/20. Horitzontal.

Aquest divendres, mentre el govern espanyol intentava confinar Madrid, dos veïns de la capital espanyola, Pedro Sánchez i Felipe de Borbón, pegaven un bot a la capital catalana, una Barcelona revoltada per mostrar el seu rebuig a la monarquia espanyola.

Sánchez i Borbón assistien a l'acte de clausura de la Barcelona New Economy Week, una cita que no ha comptat amb cap representant de la Generalitat ni amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. La repressió contra l'independentisme i les males praxis de la monarquia en són els motius, respectivament.

Sánchez i Borbón han participat en dos actes públics, a l'estació de França i a la Zona Franca, espais blindats per centenars de Mossos d'Esquadra, Policia Nacional espanyola i Guàrdia Civil.

Protestes al carrer

Durant dijous i també el matí de divendres s'han succeït els actes de repudi a la monarquia espanyola. Entitats i partits sobiranistes han convocat actes de rebuig, com una cadena humana que ha anat des del cordó de l'estació de França fins a l'estàtua de Colón.

Tres presidents a Perpinyà

Els tres darrers presidents de la Generalitat, Carles Puigdemont, Quim Torra i Artur Mas, s'han reunit públicament aquest divendres a Perpinyà.

La trobada, en forma de roda de premsa celebrada a la Casa de la Generalitat, l'han fet coincidir amb la visita de Felip VI i el president del govern espanyol Pedro Sánchez a Barcelona.

Tots tres presidents han estat inhabilitats o perseguits pel sistema judicial espanyol: pendent de processament, Puigdemont, i inhabilitats amb sentència ferma els altres dos, tot i que en el cas de Mas la inhabilitació ja s'ha acabat.

La trobada té lloc 10 dies després de la inhabilitació de Quim Torra, el primer president al qual s'inhabilita en l'exercici del seu càrrec, una inhabilitació que ha deixat buida la presidència de la Generalitat.

Després de les primeres intervencions i abans de les preguntes dels periodistes, tots tres han fet públic un text amb el nom de Declaració de Perpinyà, i que han llegit en anglès, francès i català.

La declaració denuncia «la justícia de part, plena d'irregularitats i malintencionada» que s'ha aplicat a «un projecte polític democràtic, la República Catalana».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.