Setmanari d'informació local - 138 anys

El nombre de flamencs al Parc Natural de ses Salines és el més alt des que hi ha registres

El nombre de flamencs comptabilitzats al Parc Natural de ses Salines d'Eivissa i Formentera ha superat els 1.000 exemplars, registrant les xifres més altes d'exemplars des que hi ha registres, segons ha informat la Conselleria de Medi Ambient i Territori.

En concret, l'equip tècnic del Parc Natural ha comptabilitzat durant setembre 1.015 exemplars en els estanys de les salines d'Eivissa. Aquest recompte s'ha convertit en el més alt des que es varen començar a registrar les poblacions d'aquest animal en l'espai natural protegit, en 1988.

És en els estanys d'es Cavallet i ses Salines, principalment, on es concentren els flamencs. Des del Govern han explicat que la població a Balears representa el 2% del total dels exemplars de l'Estat i està catalogada com d'interès especial en el Catàleg Nacional d'Espècies Amenaçades i inclosa en el Llistat d'Espècies Silvestres en Règim de Protecció Especial.

La major concentració es troba en les zones humides del Mediterrani a la fi d'estiu, després de l'època de nidificació. A pesar que al Parc Natural de ses Salines el flamenc és un ocell molt abundant, ni en aquest espai natural ni en uns altres de Balears arriben a nidificar.

Des de la Conselleria han assenyalat a més que els flamencs són animals filtradors. Amb el pic comprimeixen i pressionen l'aigua per a retenir el seu contingut, normalment invertebrats aquàtics i algues, la qual cosa provoca la coloració rosa del plomatge dels exemplars adults.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.