Setmanari d'informació local - 138 anys

UOB acusa el Govern de retallar els contractes de docents interins

El sindicat Unió Obrera Balear (UOB) ha acusat el Govern de tornar «a les retallades del PP de Bauzá» amb el cessament dels interins substituts a 30 de juny, mitjançant una llei de 2018 que modifica normatives de sectors diversos com a turisme, urbanisme, ordenació farmacèutica, transports, residus, etc.

En una nota de premsa, UOB ha explicat aquest dimarts que la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca va estendre els contractes dels interins amb la llei de pressupostos de 2017, que modificava el «decret de les retallades» del PP i establia que, a partir del curs 2017-2018, els interins amb nomenament en vigor a dia primer de juny i cinc mesos i mig de serveis havien de cessar el 31 d'agost, o en la data de reincorporació del titular.

Llavors UOB va reclamar que les extensions de contracte es regulessin amb una resolució per a «no haver de presentar reclamacions individuals, però Educació no ho va fer».

Des de UOB han assegurat que, l'any passat, les reclamacions promogudes per UOB varen obtenir «el silenci per resposta». «Finalment, Educació ens ha contestat que ja no accepten reclamacions per aplicació de la llei 6/2018, que estableix que els interins substituts cessen, com a màxim, el 30 de juny, la qual cosa suposa en la pràctica tornar a aplicar el Decret del PP», han recalcat.

Davant això, UOB ha recomanat als interins afectats que «no deixin de presentar la reclamació per si es produeixen canvis normatius». Al mateix temps, ha instat als partits que fan costat al Govern que facin els canvis legislatius necessaris per a recuperar els «drets perduts» pels docents.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.