Setmanari d'informació local - 138 anys

ARCA celebra que la demolició de Can Domenge hagi quedat «sobre la taula»

L'Associació ARCA ha celebrat aquest dimarts que s'hagi aconseguit que la demolició de Can Domenge «quedi sobre la taula».

Segons han informat, a petició d'ARCA el Consell de Gerència de Urbanisme ha deixat sobre la taula la llicencia de demolició de Can Domenge, una casa que sembla donar nom al carrer on està ubicada: Camí de Can Domenge número 27 de Cala Major.

ARCA ha sol·licitat que se pugui estudiar la importància de la casa per la història de la barriada de Cala Major. «Es tracta de donar la oportunitat de conèixer, si és possible, els orígens de l'immoble, la seva configuració, i l'us que ha tengut durant els més de 100 anys que suposam ha estat allà. Està ubicat a la banda alta d’un turó, ara ple de pinar, amb vistes sobre la mar a l’alçada de Marivent».

L'Associació apunta que considera que és possible conservar la petjada de la història i al mateix temps avançar i progressar. «Sense conèixer la història i respectar el seu rastre, el progrés no és tal».

D'altra banda, han explicat que a vegades «es tracta de negociar amb els promotors el mateix aprofitament per rehabilitat el que hi ha o re-ubicar les noves construccions»

Aquest temps de marge fins a la propera reunió del Consell de Gerència, de entrada dues setmanes, hauria de servir per avençar en el coneixement d’aquest edifici sense que això impliqui pèrdua de drets per part de ningú: el de conservar la memòria i el dels inversors, han finalitzat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.