Setmanari d'informació local - 138 anys

Es posa en servei el primer parc fotovoltaic a les Balears després de vuit anys

El parc fotovoltaic de Son Corcó, a Consell, ha iniciat aquesta setmana la seva posada en servei provisional en proves. Es tracta d’una instal·lació fotovoltaica que ocupa una superfície de gairebé tres hectàrees i que permetrà generar una potència de 2,4 MW. És el primer parc que es posa en marxa a les Illes Balears des de 2011, quan el Govern espanyol va suspendre els ajuts a les energies renovables.

A més, també és la primera instal·lació que entra en funcionament dels 55 projectes d’energia solar fotovoltaica que el Govern ha previst que es construeixin en els propers dos anys a través del finançament de la primera convocatòria d’ajuts SOLBAL de l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE), per un valor de 40 milions d’euros. Aquests ajuts són gestionats per la Direcció General d’Energia i Canvi Climàtic.

El passat mes de juny, el vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, va visitar les obres del parc fotovoltaic de Son Corcó, on ja va destacar la voluntat del Govern de fomentar la transició energètica a les Illes Balears i assolir una sobirania energètica, i va recordar que impulsar les energies renovables suposa la creació de 17.500 llocs de treball estables i de qualitat, de manera que es contribueix a la diversificació i a la recuperació econòmica de les Illes Balears.

Actualment, les Illes Balears tenen un total de 38 parcs fotovoltaics, als quals se sumarà el parc de Son Corcó quan finalitzi el període de proves. D’aquests, 35 són a Mallorca, dos a Menorca i un a Formentera.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.