Setmanari d'informació local - 138 anys

Minut de silenci a Cort per condemnar l'assasinat masclista d’Habibe Ismail Emin

L'Ajuntament de Palma ha condemnat públicament l’assassinat masclista d'Habibe Ismail Emin a Peguera, presumptament a mans de la seva ex parella, en un minut de silenci que ha tengut lloc aquest dijous migdia a la plaça de Cort. El consistori ha volgut amb aquest acte també transmetre el seu condol més sincer a tota la seva família.

Al minut de silenci han participat el batle de Palma, José Hila, la regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI, Sonia Vivas, (també en representació del grup municipal Podem Palma) i membres de la resta dels grups municipals que integren el consistori, Francisco Ducrós, del PSIB; Mercedes Celeste, PP; Joana Maria Capó, Cs; Neus Truyol, de MÉS i Fulgencio Coll, de Vox; a més d'altres autoritats com la delegada del govern a les Illes Balears, Aina Calvo; la consellera d’Administracions Públiques, Isabel Castro; la consellera de Presidència del Consell de Mallorca, Teresa Suárez, i el tinent coronel de la Guàrdia Civil, Antonio Orantos, per a mostrar públicament el rebuig unànime a aquest feminicidi.

Amb motiu de les normes sanitàries pel COVID-19, no s’ha convocat al personal municipal ni a la ciutadania a aquest minut de silenci. «El rebuig a la violència masclista és una prioritat per a homes i dones. A la nostra societat, no hi tenen cabuda actituds que atemptin contra la dignitat de les dones i que impedeixin que avancem en el camí de la igualtat», han apuntat.

«No és un problema privat, és un problema de tots i totes. Per això, feim una crida a la societat, perquè actuï de forma contundent en contra d’aquesta violència i no es toleri cap tipus de justificació ni silenci còmplice».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.