Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 137 anys

Les Balears també demanen entrar en el decret d'estat d'alarma que preveu aplicar el Govern espanyol

Les Balears també demanen entrar en el decret d'estat d'alarma que preveu aplicar el Govern espanyol per lluitar contra la pandèmia.

dBalears/Arxiu

El Govern de les Illes Balears ha sol·licitat aquest dissabte horabaixa al Ministeri de Sanitat l'entrada de la comunitat en el nou decret d'estat d'alarma, una eina constitucional que permetria a l'administració «imposar restriccions excepcionals addicionals per frenar la propagació de la Covid-19».

Segons ha explicat el Govern, atesa l'evolució de les dades epidemiològiques que indiquen una «tendència a l'alça» en la incidència de la Covid-19 a la majoria de territoris nacionals i europeus, el Govern considera «adequat» disposar d'instruments que permetin «reforçar la lluita contra la pandèmia, sobre tot limitant aquelles situacions que poden afavorir els contagis, bé perquè suposen aglomeracions o bé perquè no hi ha ús de mascareta o bé perquè manca una ventilació correcta».

Amb dades de PCR positives, dia 23, la incidència acumulada a 14 dies (nombre de casos per 100.000 habitants) és de 174,3 per al conjunt de les Illes, la qual cosa implica un increment respecte de les dades de la setmana anterior. Dia 16 d'octubre, la incidència acumulada a 14 dies era de 133. També en una setmana la taxa de positivitat (nombre de proves positives respecte del total) ha passat de 4,67% a 5,88%.

Així doncs, tant la incidència com la taxa de positivitat continuen per sobre dels llindars que l'European Center for Disease Prevention and Control (ECDC) estableix per definir un territori en situació de risc (60 casos per 100.000 habitants en 14 dies, i una taxa del 3%).

Cal assenyalar que el Govern ha adoptat ja diverses mesures per prevenir la propagació de la Covi-19 a les Illes -sempre atenent a la situació epidemiològica de cada illa. Actualment, amb dades de divendres del Ministeri de Sanitat, que són dades ja consolidades, la incidència acumulada a 14 dies és de 150,6, la segona més baixa de tot el país, després de Canàries (81,4).

No obstant això, ha recalcat el Govern, l'estat d'alarma «permetrà a l'administració adoptar mesures extraordinàries addicionals per limitar les situacions que afavoreixen els contagis i així davallar la incidència acumulada».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.