Setmanari d'informació local - 138 anys

Armengol diu que està disposada a «escoltar» peticions perquè el toc de queda sigui més tard

La presidenta del Govern Francina Armengol, s'ha mostrat aquest dilluns disposada a «escoltar» les peticions que arriben tant del sector de la restauració com d'ajuntaments i consells insulars de retardar l'inici del toc de queda a la mitjanit per a perjudicar el menys possible al sector.

Després de participar en la Conferència de Presidents, la cap de l'Executiu ha emplaçat a una reunió prevista per a aquest dilluns en la qual s'abordarà la qüestió. Armengol ha subratllat que el Govern sempre ha escoltat les diferents opcions però ha insistit que el primer és protegir la salut dels ciutadans i baixar la incidència acumulada perquè, ha apuntat, «sense salut no hi ha economia».

La presidenta del Govern ha assegurat que entén les reclamacions del sector de la restauració en aquest sentit i ha reconegut que la situació de les Balears, sense ser bona, és millor que la d'altres territoris.

Segons ha avançat, en la reunió s'insistirà amb els restauradors en la qüestió de la ventilació i en tot cas ha insistit a animar a fer una aposta pels espais oberts.

Confinaments i mobilitat

D'altra banda, la presidenta del Govern ha defensat «l'absoluta adequació» de la figura de l'estat d'alarma per a afrontar l'actual situació i l'ha qualificat com una «eina útil» que dóna un paraigua jurídic que facilita la presa de decisions.

En tot cas, Armengol ha assegurat que en aquests moments no són necessàries mesures més restrictives com els confinaments més enllà de barris o ciutats -una illa o tota la regió- encara que si arriben a ser necessaris, ha advertit, s'aplicaran perquè l'estat d'alarma ofereix aquesta possibilitat.

Sobre la temporada nadalenca, la cap de l'Executiu ha reduït l'horitzó temporal per a assegurar que serà cada 15 dies quan es vagin prenent les decisions de relaxar o endurir les mesures en funció de les dades epidemiològiques.

«No és suficient amb ser la segona millor autonomia d'Espanya per a obrir l'economia sinó que cal aconseguir les xifres marcades a nivell europeu», ha apuntat. Armengol ha assegurat que en aquest moment les coses «no van bé» pel que es necessiten mesures «de molta contenció».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.