Setmanari d'informació local - 138 anys

La UIB lidera un projecte pioner amb tecnologia 'blockchain' per a lluitar contra el canvi climàtic

La Universitat de les Illes Balears (UIB) ha iniciat una aliança estratègica amb TrueWorld, a través de la que lidera un projecte pioner que utilitza la tecnologia 'blockchain' per a lluitar contra el canvi climàtic.

Segons ha informat la UIB aquest dilluns, el rector de la Universitat de les Illes, Llorenç Huguet, i el president de TrueWorld, Pierre Philippe Verd Bellanger, han signat un conveni de col·laboració amb la finalitat de contribuir a l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible 13, acció pel clima, de l'Agenda 2030.

En aquesta línia, ha destacat que el projecte de TrueWorld té com a fi combatre el canvi climàtic, donar visibilitat a la salut del planeta en temps real i difondre aquesta informació en un llenguatge accessible per a tota la societat.

Així mateix, amb aquest conveni, la UIB incorpora a la plataforma de TrueWorld la informació dels sensors que la identifiquen com a universitat intel·ligent, posicionant-se, com la primera universitat intel·ligent que garanteix la traçabilitat de les seves dades gràcies a la tecnologia de cadena de blocs (DLT).

Amb tot, TrueWorld i la UIB han assegurat tenir la intenció de difondre els coneixements adquirits a altres institucions i actors a través de l'intercanvi d'informació, organització de col·loquis i seminaris, execució d'estudis de recerca conjunta, i de l'organització de programes de formació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.