Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern ordena la intervenció de la residència d'ancians d'Es Ramal, a Alaior

44951
09/08/2020 Persona mayor en una residencia SALUD ESPAÃ'A EUROPA MADRID AUTONOMÍAS

La Conselleria de Salut ha ordenat aquest dijous la intervenció de la residència d'ancians d'Es Ramal, a Alaior (Menorca), després de detectar-s'hi un brot de Covid-19 que afecta 11 usuaris i un treballador.

Segons que ha informat la Conselleria en una nota de premsa, el primer positiu es va detectar dissabte passat 14 de novembre. Els protocols obliguen a fer un garbellat, amb el qual es van localitzar la resta de casos.

Per aquest motiu, els usuaris han estat traslladats a l'Hospital Mateu Orfila i s'ha aïllat als contactes estrets, que són 19 usuaris que romanen en el centre.

Aquest dimarts una professional de l'equip de suport a les residències de la Subdirecció de Cronicitat del Servei de Salut es va desplaçar a Es Ramal per a coordinar tots els procediments.

També s'ha donat formació 'in situ' a tots els professionals, amb esment especial al relacionat amb les mesures de seguretat, l'ús dels equips de protecció individual i els procediments de neteja.

Així i tot, per a garantir la seguretat, la Conselleria ha ordenat, durant 20 dies, el control de la gestió sanitària assistencial del centre.

Així mateix, s'ha designat una coordinadora sanitària, les funcions de la qual són controlar, coordinar i dirigir l'activitat assistencial sanitària del centre, així com de l'equip de personal de la residència i, en el seu cas, el que assigni el Servei de Salut de Balears.

A partir d'ara, el personal, l'equip directiu i la titularitat d'aquest centre, així com els propis residents, es regiran per les instruccions, ordres i disposicions de la coordinadora en els processos relacionats amb la Covid-19.

Des del Govern han apuntat que des del principi de la pandèmia, l'equip de coordinació sociosanitària format per directius dels consells insulars de Menorca, Eivissa, Formentera, del Institut Mallorquí d'Afers Socials (Imas) i de les conselleries de Serveis Socials i Esports i de Salut i Consum duu a terme un seguiment diari de la situació en els centres, que han de disposar d'un pla de contingència i complir-lo.

Cal recordar que el Govern ha intervingut nou residències per a persones majors des de l'inici de la pandèmia. Durant la segona onada han estat: Bell Entorn, Sèniors Inca, Domus Vi, Domus Vi Santanyí, la residència de l'Hospital de Llevant, la residència Reina Sofia (Eivissa) i És Ramal (Menorca). Durant la primera onada varen ser Oasi i Domus Vi Palma.

Amb dades d'aquest dimecres, en les residències per a persones majors de Balears hi ha 88 usuaris amb contagi actiu, 76 d'ells hospitalitzades, i 90 professionals contagiats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.