Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Oficina de la Dona d'Eivissa atén enguany 441 víctimes de violència de gènere

L'Oficina de la Dona d'Eivissa ha atès enguany 441 víctimes de violència de gènere, de les quals 62 han utilitzat el programa d'allotjament en cases d'acolliment. En 2019 varen ser ateses 471 víctimes de la violència masclista.

Segons ha informat el Consell, 33 menors han necessitat enguany atenció psicològica per ser fills de dones víctimes de la violència masclista. La directora de l'Oficina, Toñi Ferrer, ha explicat que els casos que han arribat són «sensiblement més greus» que els de l'any anterior.

Del total de dones ateses, 234 han sofert maltractaments físics i psíquics; 116 dones han sofert maltractament psíquic i 43 víctimes han patit algun tipus d'agressió sexual. A més, tres dones han estat víctimes del tràfic de persones.

Pel que fa a l'edat de les víctimes, un 63,9 per cent tenia entre 31 i 50 anys. També han estat ateses 17 menors de 20 anys; 84 dones d'entre 21 i 30 anys i 45 majors de 50 anys. La mitjana d'estada a les cases d'acolliment ha estat de 49 dies enfront dels 45 del passat any. Només nou dones i set nens han romàs en elles en règim d'allotjament regular. En 69 casos les dones han suportat aquesta situació de violència entre tres i cinc anys i 58 dones han sofert aquests episodis durant més de deu anys.

La consellera de Benestar Social, Carolina Escandell, ha expressat la seva preocupació per aquestes xifres perquè no han sofert un descens significatiu, encara que enguany no hi ha hagut turisme i moltes dones s'han anat de l'Illa davant la situació econòmica i laboral que ha provocat la Covid. «Els casos que arriben són més greus», ha lamentat.

Sorpresa per casos de dones de més de 70 anys

Escandell ha destacat la seva preocupació pels casos de maltractaments entre dones majors de 70 anys i de víctimes menors d'edat. «Sempre ha preocupat la reculada que s'observa en la concepció d'igualtat i d'una relació sana de parella entre els joves. S'estan donant comportaments que semblaven erradicats», ha assenyalat.

Pel que fa a les dones majors de 70 anys, la consellera ha reconegut «no saber com explicar-ho», encara que és possible que hi hagi més consciència, l'esperança de vida sigui més llarga i les dones decideixin no suportar determinades situacions.

D'altra banda, Ferrer ha assenyalat que els centres d'acolliment s'han adaptat a la situació de la Covid, per la qual cosa les habitacions, 17 en total, no es poden compartir i s'ha hagut de crear un nou centre que estava previst com a pis pont.

Des del Centre d'Educació i Prevenció de Conductes Addictives han assenyalat que treballen en el desenvolupament d'una plataforma consistent en un banc de recursos per a aconseguir una ciutadania «més inclusiva i saludable». En concret, comptarà amb quatre espais web i inclourà espais per a famílies i joves.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.