Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS posa en marxa la campanya 'Obre els ulls' per denunciar les violències «invisibilitzades»

MÉS per Mallorca ha posat en marxa, amb motiu de la celebració el pròxim 25 de novembre del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones, la campanya 'Obre els ulls' per a denunciar les violències masclistes «invisibilitzades».

Segons ha informat la secretària de Polítiques d'Igualtat de MÉS, l'objectiu d'aquesta campanya és visibilitzar totes aquelles expressions violentes no identificades «però que suposen la base de violències anomenades explícites que poden culminar amb la màxima expressió de la violència de gènere, l'assassinat».

Sobre aquest tema, Sastre ha explicat que «els assassinats masclistes, les violacions, les agressions o els abusos sexuals no són casuals», sinó que, ha continuat, «són el resultat d'un sistema social en el qual a les dones se'ls assignen determinats rols de gènere i que accepta o tanca els ulls davant la violència estructural que pateixen».

En aquest context ha assenyalat que «tampoc és casual que les dones sofreixin més les crisis econòmiques, ja que tenen taxes d'ocupació inferiors a les dels homes i el seu treball està pitjor remunerat i és menys qualificat. Les hi continua associant a tasques de cures i a l'àmbit privat, perquè en l'estructura social basada en estereotips de gènere, les dones estan per a servir, per a satisfer necessitats d'uns altres».

Així mateix, ha apuntat que «cada vegada que es reprodueixen estereotips de gènere o es invisibilitza, anul·la, cossifica o desvalora a una dona, s'està exercint una violència estructural contra elles».

Per això, MÉS ha decidit posar en marxa aquesta campanya que fa una crida a «obrir els ulls davant actituds masclistes que perpetuen un sistema desigual, injust i violent per a les dones i denúncia social-violències masclistes que encara són poc reconegudes».

Amb tot, ha dit Sastre, «és de vital importància reconèixer totes les formes de violència per a parar-ho des de baix i perquè tant les dones com la societat ho identifiqui fàcilment per a no reproduir-ho».

La campanya que començarà aquest cap de setmana a través de diferents xarxes socials inclou diferents vídeos així com material gràfic i es mantendrà activa fins a dia 25 de novembre.

D'altra banda, la secretària de Polítiques d'Igualtat de MÉS ha denunciat el cas de dues dones que es varen sentir violentades per dos homes que es dedicaven a masturbar-se davant elles a la platja mentre les increpaven. Sobre aquest tema, ha assegurat que a l'hora de voler denunciar els fets, la resposta dels cossos de seguretat va ser que no són sancionables i que el que havien de fer elles, si se sentien molestes, era partir.

Davant aquesta situació, Aina Sastre ha denunciat que «els actes d'exhibició obscena, quan no constitueixen delicte, sí que són una infracció segons la Llei orgànica de protecció de la seguretat ciutadana». Així ha assegurat que «és inacceptable que qui en teoria està per a protegir les víctimes, una vegada més, les responsabilitzi. Això també és violència», ha conclòs

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.