Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell destinarà 18,4 milions a cultura, protecció del patrimoni i foment del català en els Pressuposts de 2021

El Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell destinarà 18,4 milions d'euros a cultura, protecció del patrimoni i al foment del català en els Pressuposts de 2021, la qual cosa suposa un increment del 10% respecte a enguany i permetrà mantenir les partides per crear i programar «esdeveniments culturals, protegir el patrimoni i el foment de l'ús del català, a través d'ajuntaments, entitats, empreses o particulars».

Segons ha informat la vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera insular del departament Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, «els comptes reafirmen el compromís d'aquest Departament amb el sector i amb facilitar que la cultura arribi a tots els mallorquins, al mateix temps que es vetlla per la protecció del patrimoni i promoure l'ús del català».

Quant al pressupost total del departament per a l'any vinent, aquest ascendeix a 25,8 milions d'euros, dels quals 7,4 milions es corresponen amb la partida de personal i 18,4 serviran per a dinamitzar el sector cultural i la protecció del patrimoni i de la llengua.

D'aquests 18,4 milions d'euros per a dinamitzar el sector cultural i la protecció del patrimoni i de la llengua, 14,7 corresponen a Cultura, dos milions a Patrimoni, 1,11 milions d'euros a Política Lingüística i 625.000 euros a la secretaria tècnica.

Concretament, ha detallat el Consell de Mallorca, la Direcció Insular de Cultura comptarà en el pròxim 2021 amb un pressupost de 14,7 milions d'euros, que permetrà mantenir totes les línies de subvenció per a desenvolupar la creació, producció i explotació d'activitats culturals i la seva divulgació, tant aquelles destinades a associacions sense ànim de lucre, com les dirigides a empreses i a ajuntaments. Així, es disposaran 16 convocatòries amb un pressupost de 3,7 milions d'euros. També es mantindran les aportacions a diferents entitats a través de subvencions nominatives, amb una partida d'1,6 milions d'euros, i el pressupost dels organismes dependents d'aquesta direcció insular.

Els comptes de 2021 del Teatre Principal, per part seva, ascendiran a 5,6 milions d'euros, els quals permetran reforçar la producció i coproducció pròpia amb l'objectiu de reactivar el sector illenc. La Fundació Mallorca Literària comptarà amb 683.300 euros per a les seves activitats; el Museu de Mallorca, amb 248.400 euros (no inclou personal ni manteniment, neteja, seguretat, etc.) i el Museu Marítim tindrà 529.000 euros.

D'altra banda, la Direcció Insular de Patrimoni comptarà amb un pressupost de dos milions d'euros i mantindrà les ajudes per a la conservació i difusió del patrimoni arqueològic i dels béns culturals, dotades amb 1,2 milions d'euros. També consolidarà les subvencions creades enguany per a la recerca en matèria arqueològica i paleontològica. Així mateix, continuarà el treball de la Comissió Mixta amb el Bisbat per a la conservació de béns eclesiàstics.

Finalment, amb un pressupost d'1,11 milions d'euros, la Direcció Insular de Política Lingüística mantindrà el pressupost de 79.000 euros per als Premis Mallorca, que ja s'havia incrementat enguany, i es preveuen 135.000 euros per a posar en marxa el servei de dinamització lingüística.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.