Setmanari d'informació local - 138 anys

Els ajuntaments de Mallorca podran reobrir els parcs infantils a partir del proper dissabte

Els ajuntaments de l’illa de Mallorca podran reobrir a partir del proper dissabte els parcs infantils, que es varen tancar com a mesura de contenció de la Covid-19 coincidint amb l’inici del curs escolar. Els ajuntaments que obrin aquestes instal·lacions hauran de recuperar els protocols de neteja que tenien abans que es tancàssin i l’horari d’obertura serà entre les 7.00 i les 21.00 hores.

La mesura, que ja s’aplica a Formentera i Menorca, i després de la consolidació de les escoles com a espais segurs, forma part d’un conjunt de disposicions que es començaran a aplicar a partir de dissabte a Mallorca, atesa la situació epidemiològica i dins l’estratègia per afavorir l’ús dels espais a l’aire lliure i evitar tant com sigui possible les activitats en espais tancats.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha tractat les mesures aquest dimarts capvespre amb representants del Consell de Mallorca i batles i batlesses dels ajuntaments de l’illa, entre d’altres representants. La presidenta ha aprofitat la trobada per videoconferència per a oferir la col·laboració del Govern perquè les entitats locals s’impliquin en aquesta estratègia amb mesures pròpies.

«Es tracta d’aprofitar millor els espais a l’aire lliure i al carrer i, al mateix temps, potenciar-hi activitats que fins ara es feien a interiors», els hi ha traslladat Armengol, remarcant per això que «s’ha de prioritzar l’ús d’espais a l’aire lliure per a realitzar-hi activitats i les administracions han de portar a terme les actuacions necessàries per promocionar i facilitar l’ús dels espais a l’aire lliure per part de la ciutadania».

La reobertura dels parcs infantils coincidirà amb la dels locals privats d’oci infantil i amb el permís per a la instal·lació d’atraccions de fira, que s’havien anunciat els darrers dies, sempre complint amb les limitacions i mesures de seguretat establertes.

37 àrees recreatives obertes

Armengol, que durant la reunió ha estat acompanyada per la investigadora Marga Frontera i pel director general de Cooperació Local, Francesc Miralles, també ha explicat que a partir del proper dissabte, dins la mateixa estratègia d’afavorir les activitats en els espais a l’aire lliure, el Govern tornarà a permetre l’accés a les àrees recreatives gestionades per l’IBANAT, un total de 37 repartides a 24 municipis de Mallorca, i l’ús de les seves infraestructures.

Finalment, una altra de les qüestions tractades durant la trobada ha estat que es podran tornar a organitzar fires, en les mateixes condicions i restriccions que els mercats ambulants. Els ajuntaments hauran d’assegurar la presència dels dispositius i les mesures de prevenció adequades per evitar que es formin aglomeracions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.