Setmanari d'informació local - 138 anys

Més per Menorca proposa que els turistes presentin una prova negativa de Covid als hotels

Més per Menorca ha anunciat aquest dijous la presentació d'una esmena a la llei de Pressuposts amb l'objectiu que el Govern exigeixi una prova de Covid-19 negativa als turistes perquè es puguin allotjar als establiments de les Illes.

El test s’hauria de fer en el termini màxim de 72 hores abans de l’estada. La finalitat, segons que ha explicat el partit, és «reforçar la seguretat de les Illes Balears com a destinació turística i minimitzar els efectes de la pandèmia sobre la nostra economia».

La mesura, que ja és en vigor a les Canàries, tendria cost zero pel Govern, ja que la prova –que hauria d’estar homologada per les autoritats sanitàries– aniria a compte del turista. D’aquesta obligació en serien exclosos els residents de les Illes que declarin sota la seva responsabilitat que no han abandonat el territori i que no ha experimentat símptomes compatibles amb la Covid-19 en els quinze dies previs a l’arribada a l’establiment.

L’esmena dels menorquinistes detalla també que els turistes, tant estatals com internacionals, hauran d’acceptar aquesta condició en el moment de fer la reserva a l’hotel. A més, estableix que es podrà acreditar lliurement la realització de l’esmentat test diagnòstic de forma telemàtica o en suport paper, però que hi haurà de constar, entre d’altres, la data i hora de la realització del test, i el laboratori responsable de la seva verificació.

El diputat de la formació Josep Castells, ha explicat que «mentre la senyora Armengol continua pidolant a Pedro Sánchez PCR a ports i aeroports per a turistes de l'Estat», nosaltres ens avançam i proposam que es faci «allò que ja és a les nostres mans». Per la urgència, ha afegit Castells, «incorporam la mesura a la Llei de Pressupostos».

Castells també ha recordat «la fragilitat de les Illes com a conseqüència del gran volum de visitants i d’un sistema sanitari que no podria assumir un augment de contagis massiu». A la vegada, el portaveu de Més per Menorca al Parlament ha parlat dels beneficis que suposa que se'ns consideri un destí segur: «no és només perquè funcioni el turisme, sinó perquè amb la protecció dels ciutadans de les illes, tota l’economia funcionarà millor».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.