Setmanari d'informació local - 138 anys

Les Balears aplicaran des d'aquest dissabte un sistema de cinc nivells d'alerta que determinarà les restriccions

Les Balears aplicaran des d'aquest dissabte un sistema de cinc nivells d'alerta, del 0 al 4, que determinaran les restriccions i mesures de protecció que s'apliquen en cada moment i activitat.

Aquest 'semàfor Covid-19' s'ha aprovat aquest divendres en una reunió extraordinària del Consell de Govern. La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha explicat en roda de premsa que l'objectiu és «establir un marc estable que permeti conviure amb la malaltia», mentre tenen posades «esperances enormes» en el pla de vacunació del Govern espanyol.

En aquest nivells, el 0 «seria el nivell de nova normalitat» i el 4 «el de màxim risc on es preveuen confinaments». Els nivells determinaran quines activitats estan permeses i amb quines condicions.

El sistema ha de prendre com a unitat cada illa i tendrà en compte la incidència acumulada, la incidència en majors de 65, taxa de positivitat, grau d'ocupació de llits d'hospital en planta i en UCI, dades de brots i la seva disseminació, entre altres variables tècniques.

Aplicant aquest sistema, el nivell d'alerta sanitària és actualment de 3 a Mallorca i Eivissa (risc alt), 2 a Menorca (risc mitjà) i de nivell 1 a Formentera (situació de control).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.