Setmanari d'informació local - 138 anys

El primer cribratge amb test d’antígens es farà a sa Pobla

La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, acompanyada per la directora general de Salut Pública i Participació, Maria Antònia Font, s’ha reunit aquest dimarts amb l’equip de govern de l’Ajuntament de sa Pobla, encapçalat pel batle, Llorenç Gelabert.

Durant la reunió, la consellera de Salut i la directora general de Salut Pública han informat a l’equip del consistori de l’evolució de la pandèmia de Covid-19 durant les darreres setmanes i la situació actual.

Segons les dades de proves diagnòstiques del Servei de Salut, sa Pobla té una incidència acumulada 712 casos per 100.000 habitants durant els darrers 14 dies, i una taxa de positivitat del 14,55 % a 7 dies. S’han detectat un total de 96 casos nous durant les darreres dues setmanes (55 durant els darrers 7 dies). A les Illes Balears la incidència acumulada és de 200 casos per 100.000 habitants durant els darrers 14 dies, i una taxa de positivitat del 4,82 % a 7 dies.

A partir de diumenge es farà un cribratge amb tests d’antígens als habitants de sa Pobla d’entre 16 i 59 anys. La població diana és de 7.300 persones.

Serà el primer cribratge amb test d’antígens que es faci a les Illes Balears. Els cribratges de tests d’antígens estan indicats per les principals institucions sanitàries i societats científiques quan la incidència de Covid-19 a un territori acotat és elevada, com n’és el cas de sa Pobla.

La Conselleria de Salut i l’Ajuntament de sa Pobla informaran durant els propers dies de l’horari i lloc del cribratge. No s'haurà de demanar cita prèvia i hi haurà controls d’accessos per fer complir les mesures de seguretat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.