Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB no es personarà en el contenciós per la sanció de Costes a l'Ajuntament de Capdepera

El Grup Ornitològic Balear (GOB) ha decidit no personar-se en el contenciós presentat per l'Ajuntament de Capdepera contra la sanció imposada per la Demarcació de Costes en relació a les obres del passeig Amèrica de Cala Rajada perquè, segons han explicat, «no podem defensar l'actuació de Costes».

Segons han assenyalat, l'entitat ha rebut un escrit de la Demarcació de Costes en el qual informa que l'Ajuntament de Capdepera ha interposat davant el Tribunal Superior de les Balears un recurs contenciós administratiu contra la Resolució de l'expedient sancionador per a l'execució d'obres no autoritzades en el domini públic marítim terrestre en el passeig marítim de Cala Rajada. En aquest escrit el tribunal dóna un termini als interessats per a poder-se personar al recurs contenciós administratiu.

En aquest punt, han indicat, el GOB no es personarà en aquest recurs contenciós perquè «no pot defensar l'actuació de la Demarcació de Costes en tot aquest assumpte» pel que fa a la sanció i a la resolució de l'expedient de concessió administrativa.

L'entitat ha recordat que al juny, quan es va presentar la denúncia per la realització d'obres de demolició total i reconstrucció del mur exterior del Passeig Amèrica de Cala Rajada, ja varen advertir que l'estratègia de l'Ajuntament no era reparar els desperfectes ocasionats pel temporal 'Glòria' sinó fer passar per obres d'emergència un nou projecte que ja estava previst i redactat molt abans dels efectes del temporal, que tenia per objectiu augmentar els espais per a zona de terrasses de bars i restaurants.

Ara, segons el GOB, l'ordre de retirada de les obres executades il·legalment queda a l'espera d'una resolució de sol·licitud de concessió per a la utilització, explotació, conservació i manteniment del passeig, però no per a les obres executades i fetes passar per de emergència, i que mai han estat autoritzades, per la qual cosa no disposen de cap títol administratiu.

Per aquesta raó, el GOB presentarà al·legacions a la sol·licitud de concessió per a la utilització, explotació, conservació i manteniment del passeig de Cala Rajada en relació als terrenys situats en domini públic marítim terrestre per diversos incompliments del qual disposa la Llei de Costes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.