Setmanari d'informació local - 138 anys

Avantatges dels panells solars

Un dels grans esforços que està tenint la nostra societat està encaminat a la utilització de
recursos renovables i sostenibles. I l'energia solar és un d'ells. Amb el simple fet d'instal·lar panells solars en un habitatge o edifici, podem ser autosostenibles amb tota l'electricitat que necessitem, contribuint al manteniment del nostre planeta, al mateix temps que disminuïm les nostres factures energètiques.

Tots guanyam amb l'energia solar

Cada vegada estem més compromesos en conservar el medi ambient. I és que li hem vist les orelles al llop i tenim consciència que alguns dels recursos naturals amb què compta el nostre planeta no són eterns.

Els organismes oficials són conscients, i per això han decidit ajudar a aquelles persones
que volen instal·lar panells solars.

Són els Ajuntaments de cada municipi els que han llançat subvencions que poden arribar a alguns dels casos fins al 50% dels costos d'instal·lació. Però això no és tot. A això, cal sumar-li les diferents deduccions de les quals pot beneficiar un propietari d'una instal·lació solar.

En funció de cada Ajuntament, aquestes deduccions poden arribar fins a un 30% -50% en l'IBI i un 30% -90% sobre l'ICIO. A part de poder desgravar a través del IRPF.

D'altra banda, les companyies elèctriques se sumen, també, a l'hora de facilitar la instal·lació de plaques solars oferint acords com aconseguir un finançament completa de les instal·lacions a canvi d'un cost fix d'electricitat durant un cert temps.

Tothom guanya: els propietaris de la instal·lació perquè es beneficien d'energia a un cost menor, les elèctriques perquè poden aprofitar excedents d'energia que poden vendre a altres usuaris i nostre planeta perquè no consumim cap dels seus recursos acabables.
I a més, la instal·lació de plaques solars porta amb si molts més avantatges.

Per què instal·lar panells solars

Si estàs pensant aprofitar l'energia del sol a la teva casa i encara no t'has decidit, hauries de considerar els següents avantatges que tenen la instal·lació d'un panell solar:

• El cost de producció és molt menor que l'energia elèctrica, de manera que aconseguiràs un important estalvi en les factures energètiques.
• Podràs gaudir d'una energia d'autoconsum, amb el que ja no dependràs de les companyies elèctriques ni dels preus tan fluctuants que té l'electricitat.
• Diferents subvencions atorgades per l'Administració.
• L'energia solar és una de les més netes existents. Contribueix a preservar el medi ambient perquè amb prou feines causa contaminació. Al mateix temps, és totalment reciclable, ja que la llum solar no es gasta.
• Tot just necessita manteniment, amb netejar les plaques solars una vegada a l'any sol ser suficient. A més, els panells o plaques solars solen tenir una garantia de 25 anys.
• Poden instal·lar-se a qualsevol lloc, l'únic que cal és la llum solar.
• Si hi ha excedents en la instal·lació, podràs vendre l'energia que et sobri.
• La instal·lació de plaques solars de revalorar el preu del teu habitatge.

Instal·lar les millors marques de panells solars d'autoconsum com Trina o Longi i pot tenir alts índexs de rendibilitat arribant fins a un 10% -15% anual. És un bon moment per aprofitar tots els avantatges que ens ofereix l'energia solar, estalviar en els nostres costos energètics i contribuir a la sostenibilitat del nostre planeta.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.