Setmanari d'informació local - 138 anys

Un atles editat pel Govern recull un total de 149 illots que envolten l'arxipèlag

El Govern ha publicat un atles en el qual es recullen fins a 149 illots situats al voltant de l'arxipèlag, una obra en la qual han participat uns 50 autors i de la qual es publicaran 300 exemplars, finançats pel servei de Protecció d'Espècies i Petites Illes del Mediterrani.

Del total d'illots, 20 estan situats en la zona de la Tramuntana de Menorca, altres nou corresponen al Migjorn de Menorca, fins a 28 s'han localitzat en el sud de Mallorca i a Cabrera, altres 22 estan al Nord d'Eivissa, 26 han estat trobats en el sud-oest d'Eivissa i els 15 restants estan a Formentera.

Segons ha indicat aquest divendres la Conselleria de Medi Ambient i Territori, per a identificar aquests illots s'han tengut en compte diversos requisits, que contemplen que els illots han d'estar situats a més de cinc metres de la costa i han d'albergar fauna o vegetació de manera permanent.

En concret, aquest atles recull una descripció general sobre els illots a les Balears, amb una informació particular dels grans conjunts en els quals s'ha dividit la conca de l'arxipèlag, a més de detalls sobre fets concrets que puguin generar interès històric, natural o cultural.

L'Executiu ha destacat que els illots «tenen una gran importància ambiental» perquè les espècies que resideixen en aquests espais «han de suportar condicions molt hostils», com per exemple, la influència marina, recursos alimentaris «molt pobres» i inclemències atmosfèriques.

Així mateix, ha subratllat que els illots s'han convertit també en reductes on s'han quedat confinades moltes colònies d'ocells marins «molt amenaçades», com és el cas del 'virot petit' i el 'virot gros', a més d'altres espècies que solen viure en aquestes zones com la gavina vermella.

Finalment, el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha assenyalat que aquest atles és «una obra ambiciosa» i ha assegurat que la institució «està estudiant dotar de major protecció als illots per a garantir la seva conservació», un objectiu per al qual el Govern està analitzant «diverses fórmules».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.