Setmanari d'informació local - 138 anys

L’STEI sol·licita la negociació d’un nou pacte d’estabilitat per al personal docent interí

L’STEI Intersindical ha sol·licitat de manera formal la negociació d’un pacte d’estabilitat per al professorat interí per als propers anys, amb la presentació d’un document al Registre de la Conselleria d’Educació.

Cal recordar que a les Illes Balears hi ha hagut pactes d’estabilitat durant 20 anys, i que aquesta ha estat una de les mesures més adequades que ha donat més estabilitat als interins i, de retruc, als centres docents; i ha assegurat la continuïtat laboral de moltes persones interines, a més de garantir la continuïtat els mesos d’estiu per la majoria del col·lectiu interí. Des de l’STEI Intersindical sempre s’ha defensat que la implantació del pacte «és i ha de ser compatible amb l’oferta d’oposicions».

Les recents sentències judicials, com la del TJUE del 19 de març de 2020, refermen la necessitat del pacte d’estabilitat.

Per altra banda, en un informe sobre les darreres oposicions presentat a la Mesa Sectorial es recull que prop d’un 80% de les persones que aproven les oposicions són interins amb una antiguitat màxima de quatre anys. Davant aquestes dades, l’STEI Intersindical defensa la proposta del pacte d’estabilitat com una de les millors mesures per donar continuïtat laboral a aquelles persones interins amb més anys d’experiència docent, que precisament és el col·lectiu que més ha patit la manca d’oferta pública durant els darrers anys.

L’STEI Intersindical denuncia, també, que «les mal anomenades 'mesures d’estabilitat' que han estat vigents en substitució del pacte d’estabilitat no han estat altra cosa que un borsí preferents per a fer substitucions i que, en cap cas, han resolt la problemàtica del professorat interí i han suposat una minva dels seus drets».

Per tots aquests motius, l’STEI Intersindical i ANPE han registrat un escrit sol·licitant la negociació d’un nou pacte d’estabilitat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.