Setmanari d'informació local - 138 anys

Formentera demana que s'ofereixin proves gratuïtes també per als residents que es desplacin entre illes

La presidenta del Consell Insular de Formentera, Alejandra Ferrer, ha fet pública una carta en què es dirigeix a la presidenta del Govern, Francina Armengol, per tal d'abordar les mesures de control entre illes.

Amb aquesta carta, Formentera sol·licita mesures de control també per als residents que es desplacin des d'una illa a una altra per a celebrar les festes. Aquestes mesures podrien ser similars a les que s'aplicaran a partir del 20 de desembre per als residents procedents de la Península que viatgin a les Balears.

«Fa uns dies anunciàveu la proposta de controlar l’entrada a les Illes a partir del dia 20 a través de diversos mètodes (PCR en origen, antígens als ports i aeroports), però no vau parlar d’establir cap mesura de control per moure’s d’una illa a una altra dins del nostre arxipèlag», ha recriminat Ferrer a Armengol.

«La situació actual a cada illa és diferent, i som conscients que qualsevol petita acció pot dur conseqüències dràstiques. Per posar un exemple, gran part del professorat de Formentera prové de diversos indrets de Mallorca, que es troba en un nivell de risc alt. Si aquest professorat passa les festes amb la seva família, cosa totalment comprensible i respectable, i torna a Formentera, en el cas d’haver-hi algun positiu, si no es detecten i es fa rastreig, els efectes poden ser desastrosos. Els i les mestres tenen contacte amb totes les nenes i nens de Formentera, fet que podria provocar una cascada de brots infecciosos que, tractant-se d’una illa tan petita, que, a més, comparteix l’àrea sanitària amb Eivissa, tindria uns efectes molt difícils d’avaluar i de contenir», ha explicat la presidenta del Consell en la carta.

Així, Ferrer ha reiterat la importància d'implantar un sistema de control sanitari voluntari per a contenir la propagació del virus, tenint en compte que hi ha nivells perillosos de contagi en algunes illes. «Considerem que per a aquelles visites de més de 72 h entre illes que provinguin d’illes amb nivells de contagi superiors a 150 per 100 mil habitants, s’estableixin posicions de realització de proves voluntàries amb cita prèvia i gratuïtes per a residents, tal i com ja es va realitzar al pont de la Constitució», han remarcat des de Formentera.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.