Setmanari d'informació local - 138 anys

Bars i restaurants podran sol·licitar ajuts de 1.500 euros arran de les mesures del nivell 4

Els bars i restaurants de Mallorca podran sol·licitar ajuts de fins a 1.500 euros lineals per a fer front a les noves mesures restrictives imposades després de passar Mallorca al nivell 4 d'alerta davant l'evolució de la pandèmia de la Covid-19 a l'Illa.

En roda de premsa, el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i l'alcalde Palma, José Hila, han detallat a les principals patronals de Restauració de Mallorca (CAEB i Pimem), així com les organitzacions empresarials CCOO i UGT, el paquet d'ajudes, per valor de gairebé 7 milions d'euros, posats en marxa.

Ho han fet en una reunió que ha estat presidida per la dirigent del Govern, Francina Armengol. En aquesta, s'ha traslladat que les ajudes van dirigides a bars, cafeteries i restaurants de menys de 20 treballadors.

Negueruela ha detallat que totes les ajudes presentades amplien les ja existents, com és la possibilitat d'acollir-se a un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) d'impediment o per limitació, dues figures d'expedient de regulació que va aprovar el Govern a l'octubre i que recullen els supòsits de tancament que es plantegen ara a Mallorca.

D'aquesta manera, el conseller ha assenyalat que s'ha pactat un acord interinstitucional per a posar en marxa una taula per a la reactivació del sector de la restauració. «És un honor presentar aquest projecte en tan poc temps i, des de la setmana pròxima, ens posarem a treballar perquè hi ha moltes idees», ha remarcat.

«El més important és que es recuperin les dades sanitàries com més aviat millor per a recuperar l'activitat econòmica», ha dit Negueruela, qui ha remarcat que l'objectiu de la reunió «era aconseguir acords davant aquesta situació tan difícil».

A continuació, la presidenta del Consell de Mallorca ha avançat que la institució insular destinarà una partida de cinc milions d'euros per a locals de restauració que romanguin oberts o hagin de tancar davant les noves mesures restrictives.

El Consell gestionarà a través de la Fundació Mallorca Turisme la tramitació d'aquestes ajudes, que principalment serviran «per a contribuir a disminuir la despesa bàsica» dels establiments afectats pel tancament d'interiors.

«Són ajuts a fons perdut per a bars, cafeteries i restaurants oberts», ha recalcat Cladera, qui ha insistit que «s'ha simplificat la tramitació, que serà telemàtica, i es cobraran durant gener».

Per part seva el batle de Palma, José Hila, també ha avançat ajuts per part de l'Ajuntament. Així, el Consistori prolongarà l'exempció del pagament de l'ocupació de l'espai públic de les terrasses durant el primer trimestre de 2021, una mesura que suposarà un estalvi per als restauradors de 450.000 euros.

Hila ha recordat que aquesta mesura va entrar en vigor des de la declaració de l'estat d'alarma i el cost de 2020 ha estat de 1,6 milions d'euros. A més, l'Ajuntament de Palma habilitarà la segona convocatòria de les subvencions per a la restauració, les petites empreses, autònoms i petit comerç per un import de 1,3 milions d'euros, una convocatòria que agilitarà perquè es puguin sol·licitar durant els primers mesos de 2021.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.