Setmanari d'informació local - 138 anys

El Servei de Salut arracona el català tant oralment com per escrit en la comunicació amb els pacients

Arran de la gran quantitat de queixes que ha rebut aquest diari sobre la manca d’atenció en català del Servei de Salut de les Balears, hem pogut comprovar com no es tracta de casos aïllats. Destaquen, entre aquestes queixes, les que es refereixen a totes les comunicacions del sistema de detecció de la Covid-19, les quals són únicament en espanyol.

Una allau d’sms enviats pel Servei de Salut, cap en català, ens han fet arribar diferents pacients a dBalears. Missatges de cita per a fer-se una PCR, missatges amb el resultat de la prova i també molts altres missatges de cites amb metges especialistes ens fa pensar que l’espanyol és la llengua que usa el Servei de Salut per defecte, obviant així els drets lingüístics dels ciutadans de les Balears.

Pel que fa a l’atenció telefònica la cosa no millora. «Ahir me telefonaren d'IB-Salut perquè he estat contacte estret d'una persona diagnosticada de Covid i m'havia de fer unes preguntes i donar-me hora i lloc per a la PCR. Jo li contestava en català i em va dir que li parlàs en castellà perquè no era d'aquí. No m'ho va dir de mala manera, però em va sorprendre que qualcú que fa feina a la salut pública no m'entengués. També he de dir que vaig anar a la unitat de covid-exprès ahir de Son Dureta i tots els cartells estaven només en castellà», ens ha explicat un pacient.

A més, són molts els ciutadans que en tenir patir el mateix problema ho denuncien mitjançant les xarxes socials i podem trobar casos com aquests:

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.