Setmanari d'informació local - 138 anys

La incidència acumulada de la Covid-19 a Eivissa ha augmentat un 37 per cent en els darrers deu dies

La incidència de la Covid-19 a l'illa d'Eivissa ha un 37 per cent en els darrers deu dies. Per aquest motiu, la consellera de Presidència, Cultura i Igualtat i portaveu del Govern, Pilar Costa; el president del Consell Insular d'Eivissa, Vicent Marí, i els batles dels municipis de l'illa s'han reunit per tal de valorar l'evolució de la situació epidemiològica.

La consellera Pilar Costa ha destacat, en la compareixença posterior davant els mitjans de comunicació, que hi ha hagut una pujada «constant però no exagerada» de les xifres de contagi a l'illa i ha llançat un missatge de prudència i responsabilitat: «Som conscients que estam davant dates assenyalades, quan la gent es retroba amb família i amics», ha dit la consellera, però «del nostre comportament aquests dies en veurem les conseqüències a finals d'any i a principis de gener». Per la seva banda, el president del Consell ha indicat que «és important seguir alerta i respectar les normes per no haver de donar passes enrere, ja que la previsió ens diu que podem assolir els 150 contagis per 100.000 habitants».

La incidència acumulada a 14 dies a l'illa d'Eivissa era aquest dilluns de 119,66 casos per 100.000 habitants. Aquesta xifra suposa un augment del 37 per cent, respecte de dia 11 de desembre, quan la incidència acumulada va ser de 87,21 casos per cada 100.000 habitants. També ha tengut un increment notable la taxa de positivitat, que dia 20 de desembre era del 4,5%, mentre que una setmana abans era del 3,07%.

L'illa d'Eivissa es troba en nivell 2 d'alerta sanitària des del passat dia 15 de desembre. L'illa va passar del nivell 3 al nivell 2 degut a la millora en l'evolució de les xifres de la pandèmia que es va constatar a principis de desembre, amb una disminució constant de la taxa de contagis i també de la taxa de positivitat, la qual va arribar a ser del 3,01 per cent, molt a prop del llindar del 3% que l’ECDC (European Center for Disease Prevention and Control) va determinar per definir un territori en situació de risc.

El nivell 2 per a l'illa d'Eivissa és vigent fins el proper dia 28 de desembre, quan està previst que es revisin els nivells d'alerta per a totes les illes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.