Setmanari d'informació local - 138 anys

Armengol convida a «quedar a casa per salvar vides»

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assegurat aquest dijous que la «millor manera de ser solidaris» aquest Nadal és «quedar a casa per salvar vides».

Així ho ha afirmat en una carta dirigida als ciutadans de Balears per a felicitar el Nadal, en la qual ha reconegut que, a principis de 2020, ningú «podia sospitar que un virus desconegut i aparentment llunyà» sacsejaria d'una manera «tan dura» els fonaments de la convivència.

La presidenta ha subratllat en la seva missiva, publicada en xarxes socials, que la Covid-19 ha provocat «un daltabaix econòmic i social d'una magnitud enorme» si es té en compte la xifra de morts, «que no deixen d'augmentar».

Davant aquestes xifres i el «creixent nombre de contagis», la presidenta ha defensat les mesures «dràstiques» preses pel Govern perquè són «absolutament necessàries» per a aturar l'avanç de la pandèmia i protegir la salut.

En la seva carta, ha agraït la tasca del col·lectiu sanitari, que «ha viscut en primera línia la tensió i el dolor inherents a aquesta crisi global». «És gràcies a tots ells, a la seva dedicació i a les llargues hores de vigília i insomni, que hem aconseguit crear un escut públic de protecció», ha insistit.

Així mateix, ha manifestat el seu agraïment als empleats públics de Balears, que han demostrat «ser essencials a l'hora de combatre la pandèmia i pal·liar els seus efectes».

A continuació, ha reconegut la labor de les empreses, els autònoms i els treballadors afectats per la pandèmia. «Sé que molts d'ells ho estan passant mal i, per tant, em sento especialment pròxima a la seva inquietud i a les seves preocupacions», ha dit.

La presidenta del Govern ha comentat que la Covid-19 ha danyat «seriosament» l'activitat econòmica principal de Balears, el turisme i els serveis que es deriven, «de la qual depenen els llocs de treball de moltes famílies per a les quals ara mateix la incertesa constitueix el seu horitzó més immediat».

Davant això, Armengol ha remarcat que el coronavirus ha confirmat que «el camí de la diversificació econòmica que havíem començat a recórrer era el correcte, però cal avançar més i fer-ho més de pressa».

El tercer agraïment de la dirigent del Govern ha estat per a «tots els ciutadans» de les Illes. «Estau demostrant civisme i solidaritat, aplicant les mesures de prevenció que hem establert per a frenar els contagis», ha reconegut, alhora que ha afegit: «Sé que comporten sacrifici, que és dolorós deixar d'abraçar a aquells que més estimem. Precisament per això, vull agrair la vostra implicació».

Malgrat tot, la presidenta s'ha aferrat a la metàfora de Nadal, com «una fita que simbolitza el triomf de la llum sobre la foscor», per a assegurar que «tirarem endavant». «Aquest 2021 que ara començarem serà un any diferent. Disposarem d'una vacuna que ens permetrà protegir-nos i recuperar bona part del que hem perdut enguany», ha assenyalat.

Mentre arriba la vacuna i la immunitat com a comunitat, la presidenta del Govern ha recordat als ciutadans de les Balears que «necessitam mantenir una conducta solidària i profundament responsable». «No podem espenyar tot el que hem fet. Ja hi haurà temps per a tota la resta», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.