Setmanari d'informació local - 138 anys

'Vianants en Lluita' critica que l'Ajuntament de Palma deixi que bars i restaurants ocupin espais per als vianants

El col·lectiu 'Vianants en Lluita' ha recriminat l'Ajuntament de Palma que concedeixi permisos a bars i restaurants per a ocupar places i carrers per als vianants i, d'aquesta manera, poder ampliar les seves terrasses.

Segons ha informat 'Vianants en Lluita' aquest dissabte en una nota de premsa, aquesta mesura redueix les zones de pas dels vianants fins a 2,5 metres. Per això, ha tornat a llançar un missatge d'alarma a la Consellera de Salut, Patricia Gómez tal com va fer a l'inici de la pandèmia juntament amb una vintena d'entitats.

«Urgeix garantir desplaçaments per als vianants assegurances i accessibles. L'espai que necessitam els palmesans als carrers no és una cosa negociable, caminar pels carrers o simplement ser-hi, és un dret del qual tots hauríem de gaudir i que, lamentablement, no és així», ha asseverat el col·lectiu.

En aquest sentit, ha alertat que «tenint en compte resultats de les darreres investigacions científiques que alerten que encara a l'aire lliure i amb màscara, no és possible garantir la seguretat davant els contagis de Covid si no es manté una distància de dos metres, aquesta mesura no garanteix la mobilitat per als vianants en condicions segures, especialment quan es produeixen aglomeracions».

Així mateix, ha recordat que totes les persones tenen dret a l'Accessibilitat Universal i que la seva vulneració «comporta que els més perjudicats siguin els qui tenen problemes de mobilitat o necessiten caminar amb assistència».

«Som conscients de la situació dramàtica que pateixen certs sectors estratègics a causa de les restriccions aplicades per la pandèmia i per això entenem que l'Ajuntament de Palma vulgui ajudar en la mesura del possible a pal·liar els efectes d'aquestes restriccions. Tanmateix, això no pot justificar que es posi en perill tota la comunitat o retallar drets de les persones, tant dels qui necessiten anar acompanyats, com dels que no», ha emfatitzat el col·lectiu 'Vianants en Lluita'.

Per això, ha conclòs proposant altres solucions, com ara les conversions en zona de vianants provisionals o restriccions de trànsit temporals que no vulnerin els drets dels vianants.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.