Setmanari d'informació local - 138 anys

Una cadena rompuda en centenars de baules clama per la llibertat i l'autodeterminació a Palma

Aquest diumenge migdia s'ha constituït una cadena humana formada per unes 300 persones (225 s'havien inscrit prèviament) a la murada de Palma.

La cadena, amb les baules humanes separades per la distància de seguretat s'ha allargat des de l'Hort del Rei fins a La Calatrava i els participants han exhibit pancartes i banderes quadribarrades amb totes les seves versions.

Balti Picornell, expresident del Parlament, que ha exersit de portaveu del Bloc d'Unitat Popular (BUP) ha declarat que «enguany estam davant una Diada diferent marcada per la Covid. Si bé, des del BUP es va pensar que, en la mesura que sigui possible, el seu esperit havia de continuar viu».

Picornell ha destacat que «l'èxit de la convocatòria, mostra que Mallorca és un poble viu disposat a continuar lluitant pels seus drets i la seva terra».

En aquesta línia, ha explicat Picornell, «aquest diumenge ens hem encadenat per l'autodeterminació, per a així continuar reivindicant el dret a poder decidir davant un Estat que no ens reconeix com un poble sobirà».

«Volem triar un camí propi que ens permeti desenvolupar-nos lliurement, decidint sobre el nostre model econòmic i territorial; així com poder construir una societat més justa, al costat de la resta de Països Catalans, que ens permeti anar cap a la llibertat, perquè l'autonomisme és un carrer sense sortida», ha asseverat.

«Reclamam que es protegeixi la nostra llengua, una defensa ferma del territori i una gestió directa de les nostres infraestructures», ha insistit el portaveu del BUP, qui ha emfatitzat que «totes aquestes aspiracions passen per exercir el dret a l'autodeterminació».

Picornell ha agraït a les entitats que s'han sumat a aquesta convocatòria i que han demostrat que la Diada està «més viva que mai» i ha saludat les persones que «paguen el seu compromís amb l'autodeterminació d'aquest poble amb la presó i l'exili».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.