Setmanari d'informació local - 138 anys

Medi Ambient localitza 8 camps de tir a la Serra de Tramuntana

El servei d'Agents de Medi ambient ha localitzat set camps de tir inactius i un d'actiu en l'àmbit del Paratge Natural de la Serra de Tramuntana.

Segons ha explicat la Conselleria de Medi Ambient i Territori, aquest inventari s'emmarca en els Plans de Vigilància de 2019 i 2020 en aquest espai natural protegit i s'ha dut a terme tenint en compte el Pla Director de Residus Perillosos de les Balears.

Set dels vuit camps de tir inventariats, han apuntat, es troben en finques de titularitat privada mentre que l'últim es troba en terrenys públics.

Els tipus de residus presents en tots els camps de tir són plats romputs utilitzats en concursos de tir, tacs de plàstic procedents dels cartutxos i plom de la munició utilitzada. En dos d'ells s'han detectat, a més, altres tipus de residus domèstics.

Al setembre de 2019, els Agents ja varen estendre acta de denúncia sobre l'únic d'aquests camps de tir que es trobava actiu. Actualment, ja s'ha presentat un Pla de neteja que està pendent del vistiplau de la Direcció General de Residus i Educació Ambiental.

Els camps de tir poden generar impactes sobre les aigües subterrànies, la vegetació i la fauna. Els riscos potencials d'aquesta activitat estan associats al plom de les municions i als hidrocarburs aromàtics policíclics (HAP) presents en els plats.

Així mateix, d'acord amb el Reial decret 9/2005, de 14 de gener, els camps de tir són activitats potencialment contaminants del sòl. Els posseïdors actuals dels residus són els titulars de les parcel·les i per tant els responsables finals de la retirada i gestió adequada d'aquests.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.