Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell d'Eivissa instal·la una placa per recordar la cova on es va amagar Rafael Alberti els primers dies del cop d'Estat de Franco

El Consell d'Eivissa ha instal·lat aquest dimarts una placa per a recordar l'estada del poeta Rafael Alberti i de la seva dona María Teresa León en una cova en la qual es varen refugiar a l'inici de la Guerra Civil, l'any 1936.

Segons ha explicat la institució insular, la cova està prop de Sa Torre de sa Sal Rossa, a Sant Josep. Aquest lloc ja havia estat senyalitzat l'any 2003, però el pas del temps i alguns actes vandàlics havien fet desaparèixer la inscripció.

Ara, el Consell ha col·locat una placa de ceràmica de l'artista Antoni Ribas sobre l'estructura de formigó ja existent. També s'ha completat la neteja realitzada en els darrers mesos per l'Ajuntament de Sant Josep, posant en valor aquest espai.

La placa recorda l'estada durant tres setmanes del poeta en aquest lloc i recull un text de María Teresa León publicat a 'Memorias de la melancolía' en el qual l'autora va descriure la seva experiència durant els dies en què van estar refugiats en la cova i el bosc.

Des del Consell han assenyalat el «senzill però emblemàtic» acte celebrat per recuperar la cova, un lloc que podran ara descobrir els eivissencs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.