Setmanari d'informació local - 138 anys

Gent per Formentera critica la decisió del Consell d'eliminar la bonificació del 100 per cent a l'autobús

La formació Gent per Formentera (GxF) ha lamentat aquest dijous que el Consell hagi decidit eliminar, a partir de dia 1 de setembre, la bonificació del 100% al servei públic d'autobús.

Segons ha informat GxF en un comunicat, amb aquesta decisió Sa Unió incompleix un acord de ple aprovat el novembre de 2022 per unanimitat. A més, ha censurat que també eludeixen el compromís de la institució insular amb el Govern central de mantenir aquesta mesura fins al mes de desembre de 2023.

Així, GxF ha explicat que l'actual govern insular ha heretat de l'anterior executiu 1,4 milions d'euros destinats a mobilitat sostenible, amb 430.000 euros de finançament estatal per a la bonificació del transport públic, que consideren que és "un pressupost suficient per a mantenir la bonificació del 100% en el servei".

Així mateix, ha reiterat que Sa Unió ha demostrat que la seva decisió "respon únicament a una voluntat política" i ha lamentat que aquesta primera decisió en mobilitat de l'actual equip de govern en el Consell "és contrària a la promoció de la mobilitat sostenible" i, a més, incompleix un compromís del Consell davant el Consell d'Entitats de Formentera al qual es comprometia a aplicar abonaments gratuïts per a visitants durant l'aplicació de la regulació de vehicles 'formentera.eco'.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.