Setmanari d'informació local - 138 anys

[VÍDEO] Exigeixen la dimissió del regidor de VOX Alcúdia que va fer comentaris racistes al ple

Al darrer ple de l'Ajuntament d'Alcúdia, davant l'estupefacció de la majoria del Consistori, el regidor Juan Sendín (VOX) pronunciava les paraules següents: «Quin problema hi ha que digui si s'ha detingut un negre o un moro? Hem de tapar els qui estan violant?» i més tard reiterava: «No som racista, tenc molts amics moros i negres, però vos convid a venir un cap de setmana perquè vegeu quins grups són els qui delinqueixen. Ja està bé de blanquejar segons que tipus de coses». Cal recordar que Sendín està al càrrec de la Policia Local d'Alcúdia i de Protecció Civil.

«Aquestes declaracions són intolerables en un dirigent polític d’un partit que diu respectar la Constitució», ha remarcat Unides Podem Alcúdia, qui, a més, ha demanat a la batlessa, Fina Linares, la reprovació pública de Sendín, la seva dimissió com a càrrec públic i estudia el possible inici d'accions legals.

L'actitud de Vox en aquest ple davant de la violència masclista també es va posar de manifest amb la seva abstenció negacionista en la moció de suport a les polítiques feministes que va presentar el PSIB. Aquesta moció va incorporar les propostes d'Unides Podem d'avaluar i actualitzar el pla d'igualtat de l'Ajuntament, introduir la perspectiva de gènere en totes les polítiques municipals i recuperar la memòria històrica col·lectiva de les dones d'Alcúdia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.